ΚατηγορίαΔυσκολίαIntermediate

Όταν η ποιότητα συναντά την απόλυτη γεύση, συμβαίνουν θαύματα στην κουζίνα του Food Stories 😉. Αυτή η συνταγή από τα μαγικά χέρια του Θεόδωρου Ελευθερίου θα σε κάνει να ανυπομονείς για την δεύτερη μπουκιά! Θες να μάθεις περισσότερα; Scroll down!

Σερβίρει2 Μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτάΨήσιμο20 λεπτάΣυνολικός30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
 200 γρ. Fettuccine La molisana Whole Wheat
 1 κ.σ. πέστο άγριας ρόκας Sacla
 150 γρ. κρέμα γάλακτος
 1 σκελίδα σκόρδο
 1 φιλέτο κοτόπουλο
 Αλάτι/πιπέρι
 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
 10 γρ. φύλλα ρόκας
 200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
 100 γρ. βούτυρο ανάλατο
 10 φύλλα μαϊντανό
 ¼ άσπρο κρεμμύδι
 2 κ.σ. άσπρο κρασί
 4 κ.σ. ελαιόλαδο GAEA
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά ρίχνοντας 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

2

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο στη μέση σαν πεταλούδα και το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.

3

Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5 λεπτά, να κάνει κρούστα, το γυρνάμε προσθέτοντας 50 γρ. βούτυρο και αφού λιώσει το βούτυρο αφαιρούμε από το τηγάνι.

4

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

5

Παράλληλα βράζουμε το νερό μας για να ψήσουμε τα ζυμαρικά.

6

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίχνουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας καλά να μαζέψουμε όλη τη γεύση που άφησε το κοτόπουλο.

7

Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι μας σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.

8

Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το πέστο με την κρέμα και ρίχνουμε στο τηγάνι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν τα ζυμαρικά.

9

Μόλις βράσει το νερό για τα ζυμαρικά ρίχνουμε μπόλικο αλάτι και ψήνουμε μέχρι να γίνουν Aldente.

10

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην σάλτσα μας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τα φύλλα ρόκας και τα 60 γρ. παρμεζάνας

11

Ανακατεύουμε τα μακαρόνια μας μέχρι να δέσει η σάλτσα.

12

Τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελέγχουμε τη γεύση με αλάτι πιπέρι.

13

Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα και αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για να φτιάξουμε ένα κράκερ τραγανής παρμεζάνας που θα είναι και η γαρνιτούρα του πιάτου μας.

14

Μόλις πάρει χρυσαφί χρώμα αφαιρούμε με μια σπάτουλα σε ένα πιάτο.

15

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας σε ένα πιάτο, κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και το τοποθετούμε πάνω από τα fettuccine μας.

16

Σπάζουμε το κράκερ τραγανής παρμεζάνας και γαρνίρουμε.

 

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 200 γρ. Fettuccine La molisana Whole Wheat
 1 κ.σ. πέστο άγριας ρόκας Sacla
 150 γρ. κρέμα γάλακτος
 1 σκελίδα σκόρδο
 1 φιλέτο κοτόπουλο
 Αλάτι/πιπέρι
 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
 10 γρ. φύλλα ρόκας
 200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
 100 γρ. βούτυρο ανάλατο
 10 φύλλα μαϊντανό
 ¼ άσπρο κρεμμύδι
 2 κ.σ. άσπρο κρασί
 4 κ.σ. ελαιόλαδο GAEA

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά ρίχνοντας 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

2

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο στη μέση σαν πεταλούδα και το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.

3

Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5 λεπτά, να κάνει κρούστα, το γυρνάμε προσθέτοντας 50 γρ. βούτυρο και αφού λιώσει το βούτυρο αφαιρούμε από το τηγάνι.

4

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

5

Παράλληλα βράζουμε το νερό μας για να ψήσουμε τα ζυμαρικά.

6

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίχνουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας καλά να μαζέψουμε όλη τη γεύση που άφησε το κοτόπουλο.

7

Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι μας σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.

8

Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το πέστο με την κρέμα και ρίχνουμε στο τηγάνι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν τα ζυμαρικά.

9

Μόλις βράσει το νερό για τα ζυμαρικά ρίχνουμε μπόλικο αλάτι και ψήνουμε μέχρι να γίνουν Aldente.

10

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην σάλτσα μας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τα φύλλα ρόκας και τα 60 γρ. παρμεζάνας

11

Ανακατεύουμε τα μακαρόνια μας μέχρι να δέσει η σάλτσα.

12

Τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελέγχουμε τη γεύση με αλάτι πιπέρι.

13

Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα και αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για να φτιάξουμε ένα κράκερ τραγανής παρμεζάνας που θα είναι και η γαρνιτούρα του πιάτου μας.

14

Μόλις πάρει χρυσαφί χρώμα αφαιρούμε με μια σπάτουλα σε ένα πιάτο.

15

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας σε ένα πιάτο, κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και το τοποθετούμε πάνω από τα fettuccine μας.

16

Σπάζουμε το κράκερ τραγανής παρμεζάνας και γαρνίρουμε.

La Molisana Fettuccine Integrali με κοτόπουλο, Sacla πέστο άγριας ρόκας και ελαιόλαδο Gaea από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 39 times, 1 visits today)