CategoryDifficultyBeginner

Θες να φτιάξεις ένα διαφορετικό dessert; Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου προτείνει Γαλλική Galette με φρούτα και μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο και Ρόδι 🍒 Μια δοκιμή αρκεί για να θες να τη φτιάχνεις ξανά και ξανά! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time18 minsTotal Time28 mins
ΥΛΙΚΑ
 1 μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο και Ρόδι
 120 γρ. Spry Pure Vegetable Shortening
 185 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 ¼ κ.γ. αλάτι
 ¼ κ.γ. baking powder
 85 γρ. + 1 κ.σ. τυρί κρέμα
 3 κ.γ. heavy cream
 2 κ.γ. apple vinegar
 4 φρέσκα σύκα
 1 κ.σ. ρόδι
 Μούρα
 5 φύλα δυόσμο
 1 αυγό
 2 κ.σ. γάλα
 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.

2

Σε μεγάλο μπολ προσθέτουμε το spry, το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder, την κρέμα, το μηλόξυδο, τα 85 γρ. τυρί κρέμα και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.

3

Καλύπτουμε με μεμβράνη την ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

4

Αφαιρούμε την μεμβράνη, αλευρώνουμε λίγο ένα καθαρό πάγκο και με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο πάχους περίπου 1cm.

5

Απλώνουμε με κουτάλι το τυρί κρέμα σε όλη την επιφάνεια και από πάνω προσθέτουμε την μαρμελάδα.

6

Κόβουμε τα σύκα σε λεπτές φέτες και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.

7

Διπλώνουμε τις άκριες τις ζύμης προς τα μέσα δημιουργώντας μια βεντάλια.

8

Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό με το γάλα και με πινέλο απλώνουμε στην περίμετρο.

9

Πασπαλίζουμε με την μαύρη ζάχαρη εκεί που απλώσαμε το αυγό.

10

Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα χρυσαφένιο χρώμα.

11

Αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φρούτα και τον δυόσμο.

12

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο και Ρόδι
 120 γρ. Spry Pure Vegetable Shortening
 185 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 ¼ κ.γ. αλάτι
 ¼ κ.γ. baking powder
 85 γρ. + 1 κ.σ. τυρί κρέμα
 3 κ.γ. heavy cream
 2 κ.γ. apple vinegar
 4 φρέσκα σύκα
 1 κ.σ. ρόδι
 Μούρα
 5 φύλα δυόσμο
 1 αυγό
 2 κ.σ. γάλα
 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.

2

Σε μεγάλο μπολ προσθέτουμε το spry, το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder, την κρέμα, το μηλόξυδο, τα 85 γρ. τυρί κρέμα και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.

3

Καλύπτουμε με μεμβράνη την ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

4

Αφαιρούμε την μεμβράνη, αλευρώνουμε λίγο ένα καθαρό πάγκο και με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο πάχους περίπου 1cm.

5

Απλώνουμε με κουτάλι το τυρί κρέμα σε όλη την επιφάνεια και από πάνω προσθέτουμε την μαρμελάδα.

6

Κόβουμε τα σύκα σε λεπτές φέτες και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.

7

Διπλώνουμε τις άκριες τις ζύμης προς τα μέσα δημιουργώντας μια βεντάλια.

8

Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό με το γάλα και με πινέλο απλώνουμε στην περίμετρο.

9

Πασπαλίζουμε με την μαύρη ζάχαρη εκεί που απλώσαμε το αυγό.

10

Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα χρυσαφένιο χρώμα.

11

Αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φρούτα και τον δυόσμο.

12

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Galette με φρούτα και μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο και Ρόδι από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 4 times, 1 visits today)