CategoryDifficultyBeginner

Ετοιμάζεις hot dog night στο σπίτι; 😉🌭 Με λουκάνικα Meica και Hengstenberg τουρσί η απόλαυση είναι δεδομένη! Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields3 Servings
Prep Time10 minsCook Time10 minsTotal Time20 mins
ΥΛΙΚΑ
 3 λουκάνικα Meica
 3 ψωμάκια για hotdogs
 250 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
 150 γρ. γάλα 3.5% fat
 1 κρεμμύδι
 2 αγγουράκια τουρσί Hengstenberg
 4 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 κ.γ. ζάχαρη
 ½ ντομάτα
 5 nacho chips
 9 φύλλα κόλιανδρου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το βάζουμε σε ένα μικρό τηγάνι μαζί με 4 κ.σ ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

2

Ψήνουμε το κρεμμύδι για 10 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά.

3

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσει με το κρεμμύδι.

4

Σε σχαροτήγανο ψήνουμε τα λουκάνικα από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.

5

Σε μπαίν μαρί λιώνουμε το τυρί με το γάλα μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη σως.

6

Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια μας στο φούρνο για 2 λεπτά.

7

Προσθέτουμε τα λουκάνικα στα ψωμάκια, 1 κ.σ. από τα καραμελωμένα κρεμμύδια και σως τυριού.

8

Θρυμματίζουμε και πασπαλίζουμε τα nachos πάνω από τα hotdogs.

9

Κόβουμε το τουρσί σε λεπτές φέτες και προσθέτουμε 3 φέτες σε κάθε hotdog.

10

Αφαιρούμε το εσωτερικό της ντομάτας και την κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους.

11

Προσθέτουμε 1 κ.σ. σε κάθε ψωμάκι και τέλος γαρνίρουμε με φύλλα κόλιανδρου.

12

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 3 λουκάνικα Meica
 3 ψωμάκια για hotdogs
 250 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
 150 γρ. γάλα 3.5% fat
 1 κρεμμύδι
 2 αγγουράκια τουρσί Hengstenberg
 4 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 κ.γ. ζάχαρη
 ½ ντομάτα
 5 nacho chips
 9 φύλλα κόλιανδρου

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το βάζουμε σε ένα μικρό τηγάνι μαζί με 4 κ.σ ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

2

Ψήνουμε το κρεμμύδι για 10 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά.

3

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσει με το κρεμμύδι.

4

Σε σχαροτήγανο ψήνουμε τα λουκάνικα από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.

5

Σε μπαίν μαρί λιώνουμε το τυρί με το γάλα μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη σως.

6

Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια μας στο φούρνο για 2 λεπτά.

7

Προσθέτουμε τα λουκάνικα στα ψωμάκια, 1 κ.σ. από τα καραμελωμένα κρεμμύδια και σως τυριού.

8

Θρυμματίζουμε και πασπαλίζουμε τα nachos πάνω από τα hotdogs.

9

Κόβουμε το τουρσί σε λεπτές φέτες και προσθέτουμε 3 φέτες σε κάθε hotdog.

10

Αφαιρούμε το εσωτερικό της ντομάτας και την κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους.

11

Προσθέτουμε 1 κ.σ. σε κάθε ψωμάκι και τέλος γαρνίρουμε με φύλλα κόλιανδρου.

12

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Hot Dog με λουκάνικα Meica και αγγουράκι τουρσί Hengstenberg από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 42 times, 1 visits today)