ΚατηγορίαΔυσκολίαIntermediate

Αυστηρά για τολμηρούς: Καυτερές φτερούγες κοτόπουλου + TABASCO® Original Pepper Sauce! Αν αντέχεις, τότε κάνε scroll down για τα υλικά! 😉

Σερβίρει8 Μερίδες
Προετοιμασία15 λεπτάΨήσιμο20 λεπτάΣυνολικός35 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Για τις φτερούγες κοτόπουλου
 10 σταγόνες TABASCO® Sauce
 2 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
 1 κ.σ. κύμινο
 1 κ.γ. αλάτι
 ¼ φλ. GAEA εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
 24 φτερούγες κοτόπουλου
 1 δέσμη φρέσκα κρεμμύδια
Για τη σάλτσα
 3 σταγόνες TABASCO® Sauce
 1 φλ. γιαούρτι
 ¼ φλ. μηλόξυδο Hengstenberg
 Ξύσμα και χυμός 1 λεμονιού
 1 κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάζουμε όλα τα συστατικά για τη σάλτσα και αφού την ολοκληρώσουμε, την αφήνουμε στην άκρη ή στο ψυγείο.

2

Αμέσως μετά, σε ένα μικρό μπολ, συνδυάζουμε τα ξηρά υλικά για να φτιάξουμε το μείγμα μπαχαρικών και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.

3

Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και 10 σταγόνες σάλτσας TABASCO® και έπειτα βάζουμε στο μπολ τις φτερούγες κοτόπουλου.

4

Πασπαλίζουμε τις φτερούγες με το μείγμα μπαχαρικών και βάζουμε τις φτερούγες σε μια πλαστική σακούλα ή διάφανη θήκη με φερμουάρ! Την σφραγίζουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

5

Αφού έχουν περάσει οι 4 ώρες, ψήνουμε τις φτερούγες κοτόπουλου στη σχάρα σε μέτρια-υψηλή φωτιά έως ότου το κρέας να μην είναι πλέον ροζ, περίπου για 18 λεπτά. Φροντίζουμε να τα γυρίζουμε κάθε λίγα λεπτά.

6

Αφαιρούμε τις φτερούγες κοτόπουλου από τη σχάρα και τις βάζουμε σε ένα καθαρό μπολ.

7

Προσθέτουμε ακόμα 10 σταγόνες TABASCO® Original Red Sauce και τα κρεμμύδια, μέχρι οι φτερούγες κοτόπουλου να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.

8

Σερβίρουμε τις φτερούγες κοτόπουλου μαζί με τη σάλτσα. Και είμαστε έτοιμοι!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
Για τις φτερούγες κοτόπουλου
 10 σταγόνες TABASCO® Sauce
 2 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
 1 κ.σ. κύμινο
 1 κ.γ. αλάτι
 ¼ φλ. GAEA εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
 24 φτερούγες κοτόπουλου
 1 δέσμη φρέσκα κρεμμύδια
Για τη σάλτσα
 3 σταγόνες TABASCO® Sauce
 1 φλ. γιαούρτι
 ¼ φλ. μηλόξυδο Hengstenberg
 Ξύσμα και χυμός 1 λεμονιού
 1 κ.γ. αλάτι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάζουμε όλα τα συστατικά για τη σάλτσα και αφού την ολοκληρώσουμε, την αφήνουμε στην άκρη ή στο ψυγείο.

2

Αμέσως μετά, σε ένα μικρό μπολ, συνδυάζουμε τα ξηρά υλικά για να φτιάξουμε το μείγμα μπαχαρικών και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.

3

Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και 10 σταγόνες σάλτσας TABASCO® και έπειτα βάζουμε στο μπολ τις φτερούγες κοτόπουλου.

4

Πασπαλίζουμε τις φτερούγες με το μείγμα μπαχαρικών και βάζουμε τις φτερούγες σε μια πλαστική σακούλα ή διάφανη θήκη με φερμουάρ! Την σφραγίζουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

5

Αφού έχουν περάσει οι 4 ώρες, ψήνουμε τις φτερούγες κοτόπουλου στη σχάρα σε μέτρια-υψηλή φωτιά έως ότου το κρέας να μην είναι πλέον ροζ, περίπου για 18 λεπτά. Φροντίζουμε να τα γυρίζουμε κάθε λίγα λεπτά.

6

Αφαιρούμε τις φτερούγες κοτόπουλου από τη σχάρα και τις βάζουμε σε ένα καθαρό μπολ.

7

Προσθέτουμε ακόμα 10 σταγόνες TABASCO® Original Red Sauce και τα κρεμμύδια, μέχρι οι φτερούγες κοτόπουλου να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.

8

Σερβίρουμε τις φτερούγες κοτόπουλου μαζί με τη σάλτσα. Και είμαστε έτοιμοι!

Καυτερές φτερούγες κοτόπουλου με TABASCO® Sauce
(Visited 113 times, 1 visits today)