CategoryDifficultyIntermediate

Πώς να κάνεις #elevate τους κολοκυθοκεφτέδες σου; Σέρβιρε τους με ντιπ γιαουρτιού και Hengstenberg αγγουράκι τουρσί. Τόσο απλά! 😉

Yields2 Servings
Prep Time40 minsCook Time20 minsTotal Time1 hr
ΥΛΙΚΑ
 1 kg κιλό κολοκυθάκια
 1 καρότο
 10 φύλλα κόλιανδρο
 10 φύλλα δυόσμο
 10 φύλλα μαϊντανό
 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
 50 g φέτα
 50 g γραβιέρα
 αλάτι, πιπέρι
 100 g αλεύρι γ.ο.χ
 50 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 2 αυγά
Για το ντιπ γιαουρτιού
 100 g γιαούρτι στραγγιστό
 χυμό από 1/2 λάιμ
 αλάτι, πιπέρι
 4 Hengstenberg αγγουράκια τουρσί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τους κολοκυθοκευτέδες:
1

Τρίβουμε το κολοκύθι, το καρότο, αλατίζουμε ελαφρός και πιέζουμε.

2

Προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε το μείγμα και πλάθουμε τα κεφτεδάκια.

3

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 12 λεπτά.

4

Τους σερβίρουμε με ντιπ γιαουρτιού

Για το ντιπ γιαουρτιού:
5

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λάιμ, τα τουρσί, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και απολαμβάνουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 kg κιλό κολοκυθάκια
 1 καρότο
 10 φύλλα κόλιανδρο
 10 φύλλα δυόσμο
 10 φύλλα μαϊντανό
 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
 50 g φέτα
 50 g γραβιέρα
 αλάτι, πιπέρι
 100 g αλεύρι γ.ο.χ
 50 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 2 αυγά
Για το ντιπ γιαουρτιού
 100 g γιαούρτι στραγγιστό
 χυμό από 1/2 λάιμ
 αλάτι, πιπέρι
 4 Hengstenberg αγγουράκια τουρσί

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τους κολοκυθοκευτέδες:
1

Τρίβουμε το κολοκύθι, το καρότο, αλατίζουμε ελαφρός και πιέζουμε.

2

Προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε το μείγμα και πλάθουμε τα κεφτεδάκια.

3

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 12 λεπτά.

4

Τους σερβίρουμε με ντιπ γιαουρτιού

Για το ντιπ γιαουρτιού:
5

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λάιμ, τα τουρσί, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και απολαμβάνουμε.

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου με ντιπ γιαουρτιού και Hengstenberg αγγουράκι τουρσί Σεφ Γιάννης Γιαγκουλής
(Visited 1 times, 1 visits today)