CategoryDifficultyBeginner

Για σένα που είσαι pasta lover, αυτή η αυθεντική Ιταλική συνταγή έχει έρθει κατευθείαν από τη Σικελία, με ένα και μόνο σκοπό! Να σε συναρπάσει! 😉 Δες πιο κάτω τα υλικά!

Yields1 Serving
Prep Time13 minsCook Time6 minsTotal Time19 mins
ΥΛΙΚΑ
 90 γρ. La Molisana Farfalle Integrali
 ½ μελιντζάνα
  κόκκινη πιπεριά
  πράσινη πιπεριά
  κίτρινη πιπεριά
 100 γρ. μοτσαρέλα
 1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
 5 ντοματίνια
 1 κ.γ. βούτυρο
 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι σε φέτες
 1 κ.γ. πέστο βασιλικού
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για για 8 λεπτά μέχρι να γίνουν Aldente.

2

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια, τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τα ντοματίνια στη μέση.

3

Σε ένα μέτριο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

4

Μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνουμε.

5

Σοτάρουμε τα λαχανικά μας μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα, προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα πιέζουμε για να βγάλουν τον χυμό τους.

6

Όταν περάσουν 8 λεπτά προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας μαζί με λίγο από τον ζωμό τους και ανακατεύουμε.

7

Αμέσως μετά, προσθέτουμε το πέστο, το βούτυρο και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

8

Tέλος, ρίχνουμε τον βασιλικό και τη μοτσαρέλα.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 90 γρ. La Molisana Farfalle Integrali
 ½ μελιντζάνα
  κόκκινη πιπεριά
  πράσινη πιπεριά
  κίτρινη πιπεριά
 100 γρ. μοτσαρέλα
 1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
 5 ντοματίνια
 1 κ.γ. βούτυρο
 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι σε φέτες
 1 κ.γ. πέστο βασιλικού
 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για για 8 λεπτά μέχρι να γίνουν Aldente.

2

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια, τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τα ντοματίνια στη μέση.

3

Σε ένα μέτριο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

4

Μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνουμε.

5

Σοτάρουμε τα λαχανικά μας μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα, προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα πιέζουμε για να βγάλουν τον χυμό τους.

6

Όταν περάσουν 8 λεπτά προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας μαζί με λίγο από τον ζωμό τους και ανακατεύουμε.

7

Αμέσως μετά, προσθέτουμε το πέστο, το βούτυρο και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

8

Tέλος, ρίχνουμε τον βασιλικό και τη μοτσαρέλα.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

La Molisana Farfalle Integrali με χρωματιστές πιπεριές, μελιτζάνα και τυρί μοτσαρέλα από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 3 times, 1 visits today)