Σκέφτεσαι ήδη τις επόμενες διακοπές; Αυτή η συνταγή με Farfalle Rigate Integrali της Pasta La Molisana, αντζούγιες και ελιές από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης θα σε ταξιδέψει κατευθείαν Ιταλία! Ετοιμάσου για απογείωση!

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα ζυμαρικών με βραστό αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Για να φτιάξουμε την πικάντικη φρυγανιά, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη φρυγανιά και ψήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή. Ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα ζυμαρικών, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα wok (γουόκ) τηγάνι. Προσθέτουμε τις αντζούγιες, το τσίλι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε μέσα τις ελιές, την ντομάτα και τον χυμό λεμονιού.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπολ σερβιρίσματος και απλώνουμε επάνω λίγη φρυγανιά.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα ζυμαρικών με βραστό αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Για να φτιάξουμε την πικάντικη φρυγανιά, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη φρυγανιά και ψήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή. Ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα ζυμαρικών, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα wok (γουόκ) τηγάνι. Προσθέτουμε τις αντζούγιες, το τσίλι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε μέσα τις ελιές, την ντομάτα και τον χυμό λεμονιού.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπολ σερβιρίσματος και απλώνουμε επάνω λίγη φρυγανιά.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!