CategoryDifficultyBeginner

Ετοιμάζεις pasta night; 🍝 Αυτό το πιάτο με La Molisana Farfalle Rigate Integrali, σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς απλά θα σε μαγέψει 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields1 Serving
Prep Time12 minsCook Time15 minsTotal Time27 mins
ΥΛΙΚΑ
 90 γρ. La Molisana Farfalle Rigate Integrali
 1 κόκκινη πιπεριά
 10 φύλλα κόλιανδρο φρέσκο + 5 για το γαρνίρισμα
  κόκκινο κρεμμύδι
 ½ ντομάτα
 1 κ.σ. βούτυρο
  φλ. παρμεζάνα τριμμένη
 1 κ.σ. χαλεπιανά
 1 κ.σ. φουντούκια
 1 κ.σ. αμύγδαλα
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ψήνουμε τη κόκκινη πιπεριά στην φωτιά μέχρι να τσιγαριστεί απ’ όλες τις πλευρές.

2

Έπειτα, την βάζουμε σε ένα μπολ, την κλείνουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.

3

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, προσθέτουμε αλάτι και μόλις έρθει σε θερμοκρασία βρασμού ψήνουμε τα ζυμαρικά μας για 9 λεπτά.

4

Σε ένα μικρό τηγάνι, σοτάρουμε τους ξηρούς καρπούς για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

5

Στη συνέχεια, τους μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ, τους θρυμματίζουμε και τους αφήνουμε στην άκρη.

6

Πλένουμε καλά την πιπεριά που έχουμε ψήσει στη φωτιά μέχρι να βγει η εξωτερική της στρώση. Την ρίχνουμε στο blender μαζί με το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, την ντομάτα, λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε μέχρι τα υλικά μας να γίνουν πουρές.

7

Σε ένα μέτριο τηγάνι το οποίο έχουμε βάλει σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τον πουρέ μαζί με λίγο ζωμό από τα ζυμαρικά.

8

Προσθέτουμε τα aldente ζυμαρικά μας και μόλις απορροφήσουν την σάλτσα προσθέτουμε την παρμεζάνα και το βούτυρο.

9

Ανακατεύουμε, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα φύλλα κόλιανδρου και τους θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 90 γρ. La Molisana Farfalle Rigate Integrali
 1 κόκκινη πιπεριά
 10 φύλλα κόλιανδρο φρέσκο + 5 για το γαρνίρισμα
  κόκκινο κρεμμύδι
 ½ ντομάτα
 1 κ.σ. βούτυρο
  φλ. παρμεζάνα τριμμένη
 1 κ.σ. χαλεπιανά
 1 κ.σ. φουντούκια
 1 κ.σ. αμύγδαλα
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ψήνουμε τη κόκκινη πιπεριά στην φωτιά μέχρι να τσιγαριστεί απ’ όλες τις πλευρές.

2

Έπειτα, την βάζουμε σε ένα μπολ, την κλείνουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.

3

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, προσθέτουμε αλάτι και μόλις έρθει σε θερμοκρασία βρασμού ψήνουμε τα ζυμαρικά μας για 9 λεπτά.

4

Σε ένα μικρό τηγάνι, σοτάρουμε τους ξηρούς καρπούς για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

5

Στη συνέχεια, τους μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ, τους θρυμματίζουμε και τους αφήνουμε στην άκρη.

6

Πλένουμε καλά την πιπεριά που έχουμε ψήσει στη φωτιά μέχρι να βγει η εξωτερική της στρώση. Την ρίχνουμε στο blender μαζί με το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, την ντομάτα, λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε μέχρι τα υλικά μας να γίνουν πουρές.

7

Σε ένα μέτριο τηγάνι το οποίο έχουμε βάλει σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τον πουρέ μαζί με λίγο ζωμό από τα ζυμαρικά.

8

Προσθέτουμε τα aldente ζυμαρικά μας και μόλις απορροφήσουν την σάλτσα προσθέτουμε την παρμεζάνα και το βούτυρο.

9

Ανακατεύουμε, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα φύλλα κόλιανδρου και τους θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.

La Molisana Farfalle Rigate Integrali με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 9 times, 1 visits today)