Pasta lovers έχουμε γιορτή! 😉 Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών έφτασε και στην κουζίνα του Food Stories την γιορτάζουμε...όπως ακριβώς της αξίζει! Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου προτείνει La Molisana Fettuccine Integrali με μανιτάρια και μπέικον για να την τιμήσεις κι εσύ στο έπακρο! 🍝 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Ξεκινάμε ζεσταίνοντας το νερό για τα ζυμαρικά μας σε δυνατή φωτιά.
Στην κατσαρόλα ρίχνουμε αλάτι και μαγειρεύουμε τα μακαρόνια μας για 8 λεπτά.
Παράλληλα, προσθέτουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι μας και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και σοτάρουμε όλα μας τα υλικά για 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί, μεταφέρουμε στο τηγάνι και τα ζυμαρικά μας με λίγο από τον ζωμό τους.
Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.
Στην σάλτσα μας, ενσωματώνουμε και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας που είναι το τυρί κρέμα, η παρμεζάνα, και ο ψιλοκομμένος μαϊντανός.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Ξεκινάμε ζεσταίνοντας το νερό για τα ζυμαρικά μας σε δυνατή φωτιά.
Στην κατσαρόλα ρίχνουμε αλάτι και μαγειρεύουμε τα μακαρόνια μας για 8 λεπτά.
Παράλληλα, προσθέτουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι μας και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και σοτάρουμε όλα μας τα υλικά για 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί, μεταφέρουμε στο τηγάνι και τα ζυμαρικά μας με λίγο από τον ζωμό τους.
Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.
Στην σάλτσα μας, ενσωματώνουμε και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας που είναι το τυρί κρέμα, η παρμεζάνα, και ο ψιλοκομμένος μαϊντανός.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!