CategoryDifficultyBeginner

Pasta lovers έχουμε γιορτή! 😉 Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών έφτασε και στην κουζίνα του Food Stories την γιορτάζουμε...όπως ακριβώς της αξίζει! Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου προτείνει La Molisana Fettuccine Integrali με μανιτάρια και μπέικον για να την τιμήσεις κι εσύ στο έπακρο! 🍝 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields1 Serving
Prep Time8 minsCook Time10 minsTotal Time18 mins
ΥΛΙΚΑ
 80 γρ. La Molisana Fettuccine Integrali
 2 φέτες μπέικον
 2 μανιτάρια πορτομπέλλο
  φλ. λευκό κρασί
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 ½ κρεμμύδι
 1 κ.γ. τυρί κρέμα
 ½ φλ. παρμεζάνα
 10 φύλλα μαϊντανό
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ξεκινάμε ζεσταίνοντας το νερό για τα ζυμαρικά μας σε δυνατή φωτιά.

2

Στην κατσαρόλα ρίχνουμε αλάτι και μαγειρεύουμε τα μακαρόνια μας για 8 λεπτά.

3

Παράλληλα, προσθέτουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι μας και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά.

4

Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και σοτάρουμε όλα μας τα υλικά για 3-4 λεπτά.

5

Σβήνουμε με λευκό κρασί.

6

Μόλις εξατμιστεί το κρασί, μεταφέρουμε στο τηγάνι και τα ζυμαρικά μας με λίγο από τον ζωμό τους.

7

Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.

8

Στην σάλτσα μας, ενσωματώνουμε και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας που είναι το τυρί κρέμα, η παρμεζάνα, και ο ψιλοκομμένος μαϊντανός.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 80 γρ. La Molisana Fettuccine Integrali
 2 φέτες μπέικον
 2 μανιτάρια πορτομπέλλο
  φλ. λευκό κρασί
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 ½ κρεμμύδι
 1 κ.γ. τυρί κρέμα
 ½ φλ. παρμεζάνα
 10 φύλλα μαϊντανό
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ξεκινάμε ζεσταίνοντας το νερό για τα ζυμαρικά μας σε δυνατή φωτιά.

2

Στην κατσαρόλα ρίχνουμε αλάτι και μαγειρεύουμε τα μακαρόνια μας για 8 λεπτά.

3

Παράλληλα, προσθέτουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι μας και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά.

4

Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και σοτάρουμε όλα μας τα υλικά για 3-4 λεπτά.

5

Σβήνουμε με λευκό κρασί.

6

Μόλις εξατμιστεί το κρασί, μεταφέρουμε στο τηγάνι και τα ζυμαρικά μας με λίγο από τον ζωμό τους.

7

Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.

8

Στην σάλτσα μας, ενσωματώνουμε και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας που είναι το τυρί κρέμα, η παρμεζάνα, και ο ψιλοκομμένος μαϊντανός.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

La Molisana Fettuccine Integrali με μανιτάρια και μπέικον από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 19 times, 1 visits today)