Θες να δημιουργήσεις κάτι διαφορετικό; Αυτή η συνταγή με Fettuccine Integrali La Molisana, πέστο και καβουρδισμένο κουνουπίδι από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης, θα κάνει την απόλαυση να είναι μονόδρομος! Δες πιο κάτω τα υλικά για να τη φτιάξεις!

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψί ανακατεύουμε το κουνουπίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το μπούκοβο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Το μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Σε μια κατσαρόλα ζυμαρικών βράζουμε αλατισμένο νερό. Ψήνουμε για όσα λεπτά αναγράφει η συσκευασία μέχρι να γίνουν Aldente. Σουρώνουμε κρατώντας τα ζυμαρικά στη ζεστή κατσαρόλα.
Έπειτα, ρίχνουμε στο μπλέντερ τον μαϊντανό, τη ρόκα, το jalapeño, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, τους ξηρούς καρπούς, το τυρί παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το γάλα καρύδας, το αλάτι και το πιπέρι.
Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια σάλτσα, προσθέτοντας ½ φλιτζάνι, ή όσο χρειαστεί από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών για να αραιώσει.
Προσθέτουμε το πέστο στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψί ανακατεύουμε το κουνουπίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το μπούκοβο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Το μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Σε μια κατσαρόλα ζυμαρικών βράζουμε αλατισμένο νερό. Ψήνουμε για όσα λεπτά αναγράφει η συσκευασία μέχρι να γίνουν Aldente. Σουρώνουμε κρατώντας τα ζυμαρικά στη ζεστή κατσαρόλα.
Έπειτα, ρίχνουμε στο μπλέντερ τον μαϊντανό, τη ρόκα, το jalapeño, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, τους ξηρούς καρπούς, το τυρί παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το γάλα καρύδας, το αλάτι και το πιπέρι.
Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια σάλτσα, προσθέτοντας ½ φλιτζάνι, ή όσο χρειαστεί από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών για να αραιώσει.
Προσθέτουμε το πέστο στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!