CategoryDifficultyBeginner

Θες να δημιουργήσεις κάτι διαφορετικό; Αυτή η συνταγή με Fettuccine Integrali La Molisana, πέστο και καβουρδισμένο κουνουπίδι από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης, θα κάνει την απόλαυση να είναι μονόδρομος! Δες πιο κάτω τα υλικά για να τη φτιάξεις!

Yields6 Servings
Prep Time20 minsCook Time20 minsTotal Time40 mins
ΥΛΙΚΑ
 1 μεγάλο κεφάλι κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκέτα
 50 γρ. ελαιόλαδο
 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
 ½ κ.γ. μπούκοβο
 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
 500 γρ. Fettuccine Integrali La Molisana
Για το πέστο:
 35 γρ. φρέσκα φύλλα μαϊντανού
 30 γρ. φύλλα ρόκας
 1 πιπεριά jalapeño
 ½ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
 1 κ.σ. ξύσμα φλούδας λεμονιού
 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
 35 γρ. καβουρδισμένα καρύδια
 35 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνας
 40 γρ. ελαιόλαδο
 60 γρ. κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας
 Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψί ανακατεύουμε το κουνουπίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το μπούκοβο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Το μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

2

Σε μια κατσαρόλα ζυμαρικών βράζουμε αλατισμένο νερό. Ψήνουμε για όσα λεπτά αναγράφει η συσκευασία μέχρι να γίνουν Aldente. Σουρώνουμε κρατώντας τα ζυμαρικά στη ζεστή κατσαρόλα.

3

Έπειτα, ρίχνουμε στο μπλέντερ τον μαϊντανό, τη ρόκα, το jalapeño, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, τους ξηρούς καρπούς, το τυρί παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το γάλα καρύδας, το αλάτι και το πιπέρι.

4

Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια σάλτσα, προσθέτοντας ½ φλιτζάνι, ή όσο χρειαστεί από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών για να αραιώσει.

5

Προσθέτουμε το πέστο στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.

6

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 μεγάλο κεφάλι κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκέτα
 50 γρ. ελαιόλαδο
 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
 ½ κ.γ. μπούκοβο
 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
 500 γρ. Fettuccine Integrali La Molisana
Για το πέστο:
 35 γρ. φρέσκα φύλλα μαϊντανού
 30 γρ. φύλλα ρόκας
 1 πιπεριά jalapeño
 ½ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
 1 κ.σ. ξύσμα φλούδας λεμονιού
 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
 35 γρ. καβουρδισμένα καρύδια
 35 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνας
 40 γρ. ελαιόλαδο
 60 γρ. κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας
 Αλάτι και πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψί ανακατεύουμε το κουνουπίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το μπούκοβο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Το μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

2

Σε μια κατσαρόλα ζυμαρικών βράζουμε αλατισμένο νερό. Ψήνουμε για όσα λεπτά αναγράφει η συσκευασία μέχρι να γίνουν Aldente. Σουρώνουμε κρατώντας τα ζυμαρικά στη ζεστή κατσαρόλα.

3

Έπειτα, ρίχνουμε στο μπλέντερ τον μαϊντανό, τη ρόκα, το jalapeño, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, τους ξηρούς καρπούς, το τυρί παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το γάλα καρύδας, το αλάτι και το πιπέρι.

4

Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια σάλτσα, προσθέτοντας ½ φλιτζάνι, ή όσο χρειαστεί από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών για να αραιώσει.

5

Προσθέτουμε το πέστο στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.

6

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

La Molisana Fettuccine Integrali με πέστο και καβουρδισμένο κουνουπίδι από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης
(Visited 10 times, 1 visits today)