Είσαι pasta lover; Δώσε προσοχή! 😉 Η σεφ Αθηνά Λοϊζίδης φτιάχνει πεντανόστιμη μακαρονάδα ολικής άλεσης Al Forno με La Molisana Fettuccine Integrali, βασιλικό και ντοματίνια που παίρνει όσκαρ γεύσης! Σου έχει ανοίξει η όρεξη; 🍝 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα.
Στην κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το πέστο, τη σάλτσα ντομάτας, τις λιαστές ντομάτες, το τυρί κρέμα, τα τριμμένα τυριά και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα, περίπου 3-5 λεπτά.
Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί. Σκορπίζουμε την τριμμένη μοτσαρέλα πάνω από τα ζυμαρικά.
Τοποθετούμε στον φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα μακαρόνια να κρυώσουν για 5 λεπτά. Σερβίρουμε με τα ντοματίνια και τα φύλλα φρέσκου βασιλικού.
Ingredients
Directions
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα.
Στην κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το πέστο, τη σάλτσα ντομάτας, τις λιαστές ντομάτες, το τυρί κρέμα, τα τριμμένα τυριά και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα, περίπου 3-5 λεπτά.
Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί. Σκορπίζουμε την τριμμένη μοτσαρέλα πάνω από τα ζυμαρικά.
Τοποθετούμε στον φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα μακαρόνια να κρυώσουν για 5 λεπτά. Σερβίρουμε με τα ντοματίνια και τα φύλλα φρέσκου βασιλικού.