CategoryDifficultyBeginner

Είσαι pasta lover; Δώσε προσοχή! 😉 Η σεφ Αθηνά Λοϊζίδης φτιάχνει πεντανόστιμη μακαρονάδα ολικής άλεσης Al Forno με La Molisana Fettuccine Integrali, βασιλικό και ντοματίνια που παίρνει όσκαρ γεύσης! Σου έχει ανοίξει η όρεξη; 🍝 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields6 Servings
Prep Time15 minsCook Time15 minsTotal Time30 mins
ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. μακαρόνια La Molisana Fettuccine Integrali
 1 κ.σ. αλατισμένο βούτυρο
 240 γρ. πέστο βασιλικού
 400 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
 55 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
 150 γρ. τυρί κρέμα
 150 γρ. τριμμένα ανάμεικτα 4 τυριά
 120 γρ. κρέμα γάλακτος
 150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
 200 γρ. φρέσκα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
 Φρέσκα φύλλα βασιλικού
 Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.

2

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα.

3

Στην κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το πέστο, τη σάλτσα ντομάτας, τις λιαστές ντομάτες, το τυρί κρέμα, τα τριμμένα τυριά και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα, περίπου 3-5 λεπτά.

4

Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί. Σκορπίζουμε την τριμμένη μοτσαρέλα πάνω από τα ζυμαρικά.

5

Τοποθετούμε στον φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά.

6

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα μακαρόνια να κρυώσουν για 5 λεπτά. Σερβίρουμε με τα ντοματίνια και τα φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. μακαρόνια La Molisana Fettuccine Integrali
 1 κ.σ. αλατισμένο βούτυρο
 240 γρ. πέστο βασιλικού
 400 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
 55 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
 150 γρ. τυρί κρέμα
 150 γρ. τριμμένα ανάμεικτα 4 τυριά
 120 γρ. κρέμα γάλακτος
 150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
 200 γρ. φρέσκα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
 Φρέσκα φύλλα βασιλικού
 Αλάτι και πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.

2

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα.

3

Στην κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το πέστο, τη σάλτσα ντομάτας, τις λιαστές ντομάτες, το τυρί κρέμα, τα τριμμένα τυριά και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα, περίπου 3-5 λεπτά.

4

Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί. Σκορπίζουμε την τριμμένη μοτσαρέλα πάνω από τα ζυμαρικά.

5

Τοποθετούμε στον φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά.

6

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα μακαρόνια να κρυώσουν για 5 λεπτά. Σερβίρουμε με τα ντοματίνια και τα φύλλα φρέσκου βασιλικού.

La Molisana Fettuccine Integrali Al Forno με κρεμώδη σάλτσα, βασιλικό και ντοματίνια από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης
(Visited 23 times, 1 visits today)