Ποια είναι η πρώτη συνταγή pasta που σου έρχεται στο μυαλό; 🍝 Επειδή ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου γνωρίζει ήδη, έχει φτιάξει για σένα μια άλλου επιπέδου Carbonara με La Molisana Fettuccine Integrali που θα σου μείνει σίγουρα αξέχαστη 😉

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το νερό για τα ζυμαρικά μας.
Προσθέτουμε μπόλικο αλάτι και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά για 8 λεπτά.
Παράλληλα, σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το μπέικον κομμένο σε κύβους.
Όταν περάσουν 2 λεπτά προσθέτουμε και το σκόρδο.
Μόλις το μπέικον και το σκόρδο πάρουν το τέλειο χρώμα (4-5 λεπτά), σβήνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το μπέικον και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κρόκους, το πιπέρι, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το μείγμα του αυγού στο τηγάνι και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε λίγο νερό απο τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με το τηγάνι να είναι λίγο πιο ψηλά από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ingredients
Directions
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το νερό για τα ζυμαρικά μας.
Προσθέτουμε μπόλικο αλάτι και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά για 8 λεπτά.
Παράλληλα, σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το μπέικον κομμένο σε κύβους.
Όταν περάσουν 2 λεπτά προσθέτουμε και το σκόρδο.
Μόλις το μπέικον και το σκόρδο πάρουν το τέλειο χρώμα (4-5 λεπτά), σβήνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το μπέικον και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κρόκους, το πιπέρι, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το μείγμα του αυγού στο τηγάνι και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε λίγο νερό απο τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με το τηγάνι να είναι λίγο πιο ψηλά από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.