Αυτή η μακαρονάδα ολικής άλεσης με La Molisana Fusilli Integrali, φέτα και ντοματίνια έχει κυριολεκτικά άρωμα...Μεσογείου 😉 Μια μόνο μπουκιά αρκεί για να την ερωτευτείς! Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Βάζουμε ένα μέτριο τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Παράλληλα κόβουμε το κρεμμύδι σε πολύ μικρά κυβάκια και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με μία πρέζα αλάτι.
Καραμελώνουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σε μέτριο μπολ προσθέτουμε τα ντοματίνια (κομμένα στη μέση), το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το θυμάρι, τον λιωμένο σκόρδο, το μέλι και λίγο αλάτι με πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά.
Ζεσταίνουμε μπόλικο αλατισμένο νερό και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά για 8 λεπτά μέχρι να πετύχουμε ένα aldente ψήσιμο.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια στο τηγάνι και βάζουμε πίσω σε δυνατή φωτιά.
Έπειτα, προσθέτουμε το brandy, ανάβουμε φωτιά (flambé) και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Μόλις τα ζυμαρικά μας αποκτήσουν το επιθυμητό aldente ψήσιμο, τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο από τον ζωμό τους.
Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (φέτα, βασιλικό, βούτυρο) και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι/πιπέρι.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Βάζουμε ένα μέτριο τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Παράλληλα κόβουμε το κρεμμύδι σε πολύ μικρά κυβάκια και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με μία πρέζα αλάτι.
Καραμελώνουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σε μέτριο μπολ προσθέτουμε τα ντοματίνια (κομμένα στη μέση), το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το θυμάρι, τον λιωμένο σκόρδο, το μέλι και λίγο αλάτι με πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά.
Ζεσταίνουμε μπόλικο αλατισμένο νερό και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά για 8 λεπτά μέχρι να πετύχουμε ένα aldente ψήσιμο.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια στο τηγάνι και βάζουμε πίσω σε δυνατή φωτιά.
Έπειτα, προσθέτουμε το brandy, ανάβουμε φωτιά (flambé) και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Μόλις τα ζυμαρικά μας αποκτήσουν το επιθυμητό aldente ψήσιμο, τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο από τον ζωμό τους.
Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (φέτα, βασιλικό, βούτυρο) και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι/πιπέρι.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!