ΚατηγορίαΔυσκολίαBeginner
Σερβίρει6 Μερίδες
Προετοιμασία15 λεπτάΨήσιμο15 λεπτάΣυνολικός30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. La Molisana Fusilli Integrali
 1 κ.σ. αλατισμένο βούτυρο
 240 γρ. πέστο βασιλικού
 400 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
 55 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
 150 γρ. τυρί κρέμα
 150 γρ. τριμμένα ανάμεικτα 4 τυριά
 120 γρ. κρέμα γάλακτος
 150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
 200 γρ. φρέσκα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
 Φρέσκα φύλλα βασιλικού
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.

2

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

3

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα.

4

Έπειτα, βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο, το πέστο, τη σάλτσα ντομάτας, τις λιαστές ντομάτες, το τυρί κρέμα, τα τριμμένα τυριά και την κρέμα γάλακτος.

5

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα, περίπου 3-5 λεπτά.

6

Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί. Σκορπίζουμε την τριμμένη μοτσαρέλα πάνω από τα ζυμαρικά.
Τοποθετούμε στον φούρνο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.

7

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα μακαρόνια να σταθούν για 5 λεπτά.

8

Σερβίρουμε με τα ντοματίνια και τα φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. La Molisana Fusilli Integrali
 1 κ.σ. αλατισμένο βούτυρο
 240 γρ. πέστο βασιλικού
 400 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
 55 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
 150 γρ. τυρί κρέμα
 150 γρ. τριμμένα ανάμεικτα 4 τυριά
 120 γρ. κρέμα γάλακτος
 150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
 200 γρ. φρέσκα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
 Φρέσκα φύλλα βασιλικού
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.

2

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

3

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα.

4

Έπειτα, βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο, το πέστο, τη σάλτσα ντομάτας, τις λιαστές ντομάτες, το τυρί κρέμα, τα τριμμένα τυριά και την κρέμα γάλακτος.

5

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα, περίπου 3-5 λεπτά.

6

Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί. Σκορπίζουμε την τριμμένη μοτσαρέλα πάνω από τα ζυμαρικά.
Τοποθετούμε στον φούρνο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.

7

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα μακαρόνια να σταθούν για 5 λεπτά.

8

Σερβίρουμε με τα ντοματίνια και τα φύλλα φρέσκου βασιλικού.

La Molisana Fusilli Integrali Al Forno με κρεμώδη σάλτσα, βασιλικό και ντοματίνια από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης
(Visited 49 times, 1 visits today)