CategoryDifficultyBeginner

La Molisana Linguine Classique με θαλασσινά και σάλτσα ντομάτας! Με αυτή τη συνταγή από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου, θα τιμήσεις σίγουρα το καλοκαίρι 😉Δες πιο κάτω πως να τη φτιάξεις!

Yields1 Serving
Prep Time7 minsCook Time13 minsTotal Time20 mins
ΥΛΙΚΑ
 100 γρ. ανάμεικτα θαλασσινά
  κόκκινο κρεμμύδι
 1 κ.γ βούτυρο
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 ½ φλ. σάλτσα ντομάτας
 15 φύλλα μαϊντανό
  φλ. τριμμένη παρμεζάνα
 3 κ.σ. άσπρο κρασί
 90 γρ. La Molisana Linguine Classique
 1 σκελίδα σκόρδο
  φλ. νερό από τα μακαρόνια
 ½ λεμόνι
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.

2

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρο τo σκόρδο για να δώσουμε άρωμα.

3

Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τα θαλασσινά μας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά.

4

Σβήνουμε με το άσπρο κρασί και μόλις εξατμιστεί αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας.

5

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας περίπου για 8 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν aldente.

6

Προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά στην σάλτσα.

7

Αφού ψηθούν και τα ζυμαρικά τα ρίχνουμε στο τηγάνι να απορροφήσουν την γεύση των θαλασσινών.
Τελειώνουμε με την τριμμένη παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το βούτυρο.

8

Μόλις δέσει η σάλτσα μας διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Για να δώσουμε φρεσκάδα προσθέτουμε τον χυμό και λίγο από το ξύσμα λεμονιού.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 100 γρ. ανάμεικτα θαλασσινά
  κόκκινο κρεμμύδι
 1 κ.γ βούτυρο
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 ½ φλ. σάλτσα ντομάτας
 15 φύλλα μαϊντανό
  φλ. τριμμένη παρμεζάνα
 3 κ.σ. άσπρο κρασί
 90 γρ. La Molisana Linguine Classique
 1 σκελίδα σκόρδο
  φλ. νερό από τα μακαρόνια
 ½ λεμόνι
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.

2

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρο τo σκόρδο για να δώσουμε άρωμα.

3

Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τα θαλασσινά μας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά.

4

Σβήνουμε με το άσπρο κρασί και μόλις εξατμιστεί αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας.

5

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας περίπου για 8 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν aldente.

6

Προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά στην σάλτσα.

7

Αφού ψηθούν και τα ζυμαρικά τα ρίχνουμε στο τηγάνι να απορροφήσουν την γεύση των θαλασσινών.
Τελειώνουμε με την τριμμένη παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το βούτυρο.

8

Μόλις δέσει η σάλτσα μας διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Για να δώσουμε φρεσκάδα προσθέτουμε τον χυμό και λίγο από το ξύσμα λεμονιού.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

La Molisana Linguine Classique με θαλασσινά και σάλτσα ντομάτας από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 83 times, 1 visits today)