CategoryDifficultyBeginner

Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου μπαίνει στην κουζίνα του Food Stories και αυτή τη φορά συνδυάζει 2 πολύ ξεχωριστά υλικά 🍴 Με La Molisana Penne Rigate Integrali και το νέο Sacla Pesto μαύρης τρούφας φτιάχνει μια άλλου επιπέδου γκουρμέ μακαρονάδα ολικής άλεσης μέσα σε μόλις 15 λεπτά και σε προκαλεί να την φτιάξεις κι εσύ 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields2 Servings
Prep Time5 minsCook Time10 minsTotal Time15 mins
ΥΛΙΚΑ
 160 γρ. La Molisana Penne Rigate Integrali
 50 γρ. Sacla Pesto μαύρης τρούφας
 5 μανιτάρια άσπρα
 1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο
  φλ. κρέμα γάλακτος
 ¼ φλ. λευκό κρασί
  φλ. ζωμό από τα ζυμαρικά
 1 σκελίδα σκόρδο
 40 γρ. ελαιόλαδο GAEA
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζεσταίνουμε νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα.

2

Μόλις το νερό φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού, προσθέτουμε μπόλικο αλάτι και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας για 8 λεπτά.

3

Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο.

4

Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και μόλις κάψει το τηγάνι μας τα τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά.

5

Έπειτα, στο τηγάνι προσθέτουμε το θυμάρι και σβήνουμε με λευκό κρασί.

6

Αφού εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την κρέμα, την σάλτσα μαύρης τρούφας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 4 λεπτά.

7

Στην συνέχεια, προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας μαζί με λίγο από το ζωμό τους.

8

Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν τη σάλτσα.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 160 γρ. La Molisana Penne Rigate Integrali
 50 γρ. Sacla Pesto μαύρης τρούφας
 5 μανιτάρια άσπρα
 1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο
  φλ. κρέμα γάλακτος
 ¼ φλ. λευκό κρασί
  φλ. ζωμό από τα ζυμαρικά
 1 σκελίδα σκόρδο
 40 γρ. ελαιόλαδο GAEA
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζεσταίνουμε νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα.

2

Μόλις το νερό φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού, προσθέτουμε μπόλικο αλάτι και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας για 8 λεπτά.

3

Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο.

4

Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και μόλις κάψει το τηγάνι μας τα τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά.

5

Έπειτα, στο τηγάνι προσθέτουμε το θυμάρι και σβήνουμε με λευκό κρασί.

6

Αφού εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την κρέμα, την σάλτσα μαύρης τρούφας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 4 λεπτά.

7

Στην συνέχεια, προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας μαζί με λίγο από το ζωμό τους.

8

Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν τη σάλτσα.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

La Molisana Penne Rigate Integrali με Sacla Pesto μαύρης τρούφας από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 38 times, 1 visits today)