CategoryDifficultyBeginner

Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου μπαίνει στην κουζίνα του Food Stories και φτιάχνει μια εύκολη αλλά πλούσια σε γεύση μακαρονάδα με La Molisana Radiatori, σάλτσα ταχίνι και βασιλικό 🌿 Γιατί οι ξεχωριστές συνταγές δεν θέλουν κόπο, αλλά τρόπο 😉

Yields1 Serving
Prep Time8 minsCook Time15 minsTotal Time23 mins
ΥΛΙΚΑ
 90 γρ. La molisana Radiatori
 ½ φλ. ταχίνι ακατέργαστη
 20 φύλλα βασιλικού
 2 κ.σ. πινόλια
 ½ φλ. νερό
 ½ σκελίδα σκόρδο
  φλ. ελαιόλαδο
 ½ φλ. μπιζέλι
 Χυμό από 2 λάιμ
 Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας για 8 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό.

2

Σε μπλέντερ χτυπάμε το ταχίνι, το βασιλικό, τα πινόλια, το χυμό λάιμ, το νερό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και πιπέρι μέχρι να πολτοποιηθούν.

3

Έπειτα, σε μέτριο τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο, το μπιζέλι, 1/2 φλ. από τη σάλτσα ταχίνι, λίγο από το νερό των ζυμαρικών και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

4

Μόλις τα ζυμαρικά μας γίνουν Aldente, προσθέτουμε την σάλτσα μας και ανακατεύουμε.

5

Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι - πιπέρι και σερβίρουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 90 γρ. La molisana Radiatori
 ½ φλ. ταχίνι ακατέργαστη
 20 φύλλα βασιλικού
 2 κ.σ. πινόλια
 ½ φλ. νερό
 ½ σκελίδα σκόρδο
  φλ. ελαιόλαδο
 ½ φλ. μπιζέλι
 Χυμό από 2 λάιμ
 Αλάτι, πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας για 8 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό.

2

Σε μπλέντερ χτυπάμε το ταχίνι, το βασιλικό, τα πινόλια, το χυμό λάιμ, το νερό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και πιπέρι μέχρι να πολτοποιηθούν.

3

Έπειτα, σε μέτριο τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο, το μπιζέλι, 1/2 φλ. από τη σάλτσα ταχίνι, λίγο από το νερό των ζυμαρικών και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

4

Μόλις τα ζυμαρικά μας γίνουν Aldente, προσθέτουμε την σάλτσα μας και ανακατεύουμε.

5

Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι - πιπέρι και σερβίρουμε.

La Molisana Radiatori με σάλτσα ταχίνι και βασιλικού από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 1 times, 1 visits today)