CategoryDifficultyBeginner

Η πιο γευστική και ξεχωριστή μακαρονάδα είναι γεγονός! 🍝 Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου φτιάχνει La Molisana Rigatoni με λεμόνι και τυρί ρικότα και σε προσκαλεί σε ένα ταξίδι με προορισμό την απόλαυση! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields1 Serving
Prep Time5 minsCook Time10 minsTotal Time15 mins
ΥΛΙΚΑ
 80 γρ. La Molisana Rigatoni
 ½ φλ. τυρί ρικότα
 ½ φλ. παρμεζάνα
 Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
 10 φύλλα ρόκας
 ½ κ.γ. κουρκουμά
 Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 9 λεπτά.

2

Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και λίγο ζωμό από τα ζυμαρικά.

3

Προσθέτουμε τον κουρκουμά, το τυρί ρικότα, αλατοπιπερώνουμε, και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

4

Μόλις τα ζυμαρικά μας έχουν το τέλειο aldente ψήσιμο τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανεβάζουμε τη φωτιά.

5

Έπειτα, προσθέτουμε τη ρόκα, τον χυμό λεμόνι, μπόλικη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

6

Μόλις τα ζυμαρικά μας απορροφήσουν τη σάλτσα και έχουν μια κρεμώδες υφή σερβίρουμε.

7

Γαρνίρουμε με τυρί ρικότα και ξύσμα λεμόνι.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 80 γρ. La Molisana Rigatoni
 ½ φλ. τυρί ρικότα
 ½ φλ. παρμεζάνα
 Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
 10 φύλλα ρόκας
 ½ κ.γ. κουρκουμά
 Αλάτι, πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 9 λεπτά.

2

Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και λίγο ζωμό από τα ζυμαρικά.

3

Προσθέτουμε τον κουρκουμά, το τυρί ρικότα, αλατοπιπερώνουμε, και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

4

Μόλις τα ζυμαρικά μας έχουν το τέλειο aldente ψήσιμο τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανεβάζουμε τη φωτιά.

5

Έπειτα, προσθέτουμε τη ρόκα, τον χυμό λεμόνι, μπόλικη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

6

Μόλις τα ζυμαρικά μας απορροφήσουν τη σάλτσα και έχουν μια κρεμώδες υφή σερβίρουμε.

7

Γαρνίρουμε με τυρί ρικότα και ξύσμα λεμόνι.

La Molisana Rigatoni με λεμόνι και τυρί ρικότα από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 1 times, 1 visits today)