CategoryDifficultyBeginner

Απόλαυσε τις τελευταίες μέρες του χρόνου με ό,τι σε εμπνέει ✨🍴 Η σεφ Αθηνά Λοϊζίδης σου προτείνει La Molisana Spaghetti Integrali με λιαστές ντομάτες kale και κουκουνάρι για μια εμπειρία απολαυσης άνευ προηγουμένου! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time30 minsTotal Time40 mins
ΥΛΙΚΑ
 250 γρ. La Molisana Spaghetti Integrali
 50 γρ. ελαιόλαδο
 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 ½ κουτ. γλυκού. σκόρδο, λιωμένο
 1 κουτ. σούπας. αποξηραμένο βασιλικό
 1 κουτ. σούπας. αποξηραμένη ρίγανη
 2 κουτ. γλυκού. αλεσμένη κουρκούμη
 400 γρ. ντομάτες στον τρίφτη
 100 γρ. λιαστές ντομάτες συσκευασμένες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
 1 κουτ. σούπας μηλόξυδο
 Αλάτι και πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
 30 γρ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
 Λίγη τριμμένη παρμεζάνα η διατροφική μαγιά αν είστε vegan
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

2

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει για περίπου 5-10 λεπτά.

3

Προσθέτουμε το σκόρδο, τον βασιλικό, τη ρίγανη, τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ή μέχρι να μυρίσουν τα μυρωδικά μας.

4

Έπειτα, προσθέτουμε την ντομάτα, τις λιαστές ντομάτες, το ξύδι και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 1-2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10-15 λεπτά. Τέλος ανακατεύουμε μέσα το kale.

5

Παράλληλα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο και ζεματιστό νερό μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

6

Αφού είναι έτοιμα τα ζυμαρικά μας, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.

7

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το κουκουνάρι, την παρμεζάνα ή τη διατροφική μαγιά.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 250 γρ. La Molisana Spaghetti Integrali
 50 γρ. ελαιόλαδο
 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 ½ κουτ. γλυκού. σκόρδο, λιωμένο
 1 κουτ. σούπας. αποξηραμένο βασιλικό
 1 κουτ. σούπας. αποξηραμένη ρίγανη
 2 κουτ. γλυκού. αλεσμένη κουρκούμη
 400 γρ. ντομάτες στον τρίφτη
 100 γρ. λιαστές ντομάτες συσκευασμένες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
 1 κουτ. σούπας μηλόξυδο
 Αλάτι και πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
 30 γρ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
 Λίγη τριμμένη παρμεζάνα η διατροφική μαγιά αν είστε vegan

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

2

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει για περίπου 5-10 λεπτά.

3

Προσθέτουμε το σκόρδο, τον βασιλικό, τη ρίγανη, τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ή μέχρι να μυρίσουν τα μυρωδικά μας.

4

Έπειτα, προσθέτουμε την ντομάτα, τις λιαστές ντομάτες, το ξύδι και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 1-2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10-15 λεπτά. Τέλος ανακατεύουμε μέσα το kale.

5

Παράλληλα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο και ζεματιστό νερό μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

6

Αφού είναι έτοιμα τα ζυμαρικά μας, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.

7

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το κουκουνάρι, την παρμεζάνα ή τη διατροφική μαγιά.

La Molisana Spaghetti Integrali με λιαστές ντομάτες kale και κουκουνάρι από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης
(Visited 17 times, 1 visits today)