ΚατηγορίαΔυσκολίαBeginner

Το καλοκαίρι πλησιάζει και το σπίτι ευωδιάζει 🍝 Αυτή η συνταγή με La Molisana Spaghetto Quadrato και μύδια από τον σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου μυρίζει θάλασσα! Μια μπουκιά αρκεί για να κάνεις κυριολεκτικά...βουτιά στην απόλαυση! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σερβίρει1 Μερίδα
Προετοιμασία7 λεπτάΨήσιμο10 λεπτάΣυνολικός17 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
 80 γρ. La Molisana Spaghetto Quadrato
 150 γρ. μύδια
 1 σκελίδα σκόρδο
 20 φύλλα μαϊντανό
 20 γρ. ελαιόλαδο
  φλ. λευκό κρασί
 ½ κρεμμύδι
 1 κ.σ.βούτυρο ανάλατο
  φλ. ζωμό από τα ζυμαρικά
 2 κλωναράκια θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μπόλικο αλάτι.

2

Μόλις έρθει σε θερμοκρασία βρασμού, ψήνουμε τα ζυμαρικά μας για 9 λεπτά.

3

Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

4

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το φρέσκο θυμάρι.

5

Ανακατεύουμε συνεχώς για 2-4 λεπτά και προσθέτουμε τα μύδια. Μαγειρεύουμε τα μύδια για 3 λεπτά και σβήνουμε με το λευκό κρασί.

6

Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό των ζυμαρικών και τα aldente ζυμαρικά μας.

7

Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν τις γεύσεις.

8

Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και πριν σερβίρουμε προσθέτουμε χυμό από μισό λεμόνι.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 80 γρ. La Molisana Spaghetto Quadrato
 150 γρ. μύδια
 1 σκελίδα σκόρδο
 20 φύλλα μαϊντανό
 20 γρ. ελαιόλαδο
  φλ. λευκό κρασί
 ½ κρεμμύδι
 1 κ.σ.βούτυρο ανάλατο
  φλ. ζωμό από τα ζυμαρικά
 2 κλωναράκια θυμάρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μπόλικο αλάτι.

2

Μόλις έρθει σε θερμοκρασία βρασμού, ψήνουμε τα ζυμαρικά μας για 9 λεπτά.

3

Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

4

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το φρέσκο θυμάρι.

5

Ανακατεύουμε συνεχώς για 2-4 λεπτά και προσθέτουμε τα μύδια. Μαγειρεύουμε τα μύδια για 3 λεπτά και σβήνουμε με το λευκό κρασί.

6

Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό των ζυμαρικών και τα aldente ζυμαρικά μας.

7

Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν τις γεύσεις.

8

Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και πριν σερβίρουμε προσθέτουμε χυμό από μισό λεμόνι.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

La Molisana Spaghetto Quadrato με μύδια από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 10 times, 1 visits today)