CategoryDifficultyBeginner

Για την πιο ιδιαίτερη και πλούσια σε γεύση μακαρονάδα δεν χρειάζονται πολλά 🍴 Λίγος χρόνος στην κουζίνα, εκλεκτά υλικά και φυσικά καλή παρέα φτάνουν και περισσεύουν 😉 Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου υποδέχεται την Δήμητρα Σιβρή στην κουζίνα του Food Stories και μαζί δημιουργούν ένα πιάτο με La Molisana Tagliatelle Classique, κολοκύθα, φασκόμηλο και μπέικον 🍝 Μια συνταγή που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time25 minsTotal Time35 mins
ΥΛΙΚΑ
 90 γρ. La Molisana Tagliatelle Classique
 2 φέτες μπέικον
 100 γρ. κολοκύθα
 1 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
 1 σκελίδα σκόρδο
 3 φύλλα φασκόμηλο
 1 κ.σ. βούτυρο
 3 κ.σ. ελαιόλαδο GAEA
  φλ. παρμεζάνα
 5 γρ. πινόλια
 10 φύλλα μαϊντανό
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ξεκινάμε ζεσταίνοντας το νερό για τα ζυμαρικά μας σε δυνατή φωτιά.

2

Στην κατσαρόλα ρίχνουμε αλάτι και μαγειρεύουμε τα μακαρόνια μας για 8 λεπτά.

3

Παράλληλα, σε μέτριο μπολ προσθέτουμε την κολοκύθα κομμένη σε όμοιους κύβους, το μέλι, το σκόρδο χτυπημένο για να πάρουμε το άρωμα, το θυμάρι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

4

Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.

5

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, κόβουμε το μπέικον σε κύβους και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.

6

Προσθέτουμε το φασκόμηλο και τον βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε μέσα την κολοκύθα, τα πινόλια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 2 λεπτά.

7

Μόλις έχουμε το τέλειο αλτέντε ψήσιμο στα ζυμαρικά μας τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο από τον ζωμό τους.

8

Δυναμώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

9

Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 90 γρ. La Molisana Tagliatelle Classique
 2 φέτες μπέικον
 100 γρ. κολοκύθα
 1 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
 1 σκελίδα σκόρδο
 3 φύλλα φασκόμηλο
 1 κ.σ. βούτυρο
 3 κ.σ. ελαιόλαδο GAEA
  φλ. παρμεζάνα
 5 γρ. πινόλια
 10 φύλλα μαϊντανό
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ξεκινάμε ζεσταίνοντας το νερό για τα ζυμαρικά μας σε δυνατή φωτιά.

2

Στην κατσαρόλα ρίχνουμε αλάτι και μαγειρεύουμε τα μακαρόνια μας για 8 λεπτά.

3

Παράλληλα, σε μέτριο μπολ προσθέτουμε την κολοκύθα κομμένη σε όμοιους κύβους, το μέλι, το σκόρδο χτυπημένο για να πάρουμε το άρωμα, το θυμάρι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

4

Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.

5

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, κόβουμε το μπέικον σε κύβους και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.

6

Προσθέτουμε το φασκόμηλο και τον βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε μέσα την κολοκύθα, τα πινόλια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 2 λεπτά.

7

Μόλις έχουμε το τέλειο αλτέντε ψήσιμο στα ζυμαρικά μας τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο από τον ζωμό τους.

8

Δυναμώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

9

Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

La Molisana Tagliatelle Classique με κολοκύθα, φασκόμηλο και μπέικον από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 22 times, 1 visits today)