CategoryDifficultyBeginner

Η σεφ Αθηνά Λοϊζίδης δημιουργεί μια μοναδική μακαρονάδα Alfredo με πρωταγωνιστή τις Tagliatelle Classique της Pasta La Molisana 🍝 Ένα πιάτο που θα σου ταξιδέψει τις αισθήσεις από την πρώτη κιόλας μπουκιά! Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields3 Servings
Prep Time15 minsCook Time15 minsTotal Time30 mins
ΥΛΙΚΑ
 250 γρ. ζυμαρικά ταλιατέλες La Molisana
 30 γρ. ελαιόλαδο
 1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
 125 γρ. ντοματίνια
 1 κ.σ. φρεσκοκομμένο φασκόμηλο
 1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
 Αλάτι και πιπέρι
 ½ κ.γ. ρίγανη
 60 γρ. κρέμα γάλακτος
 30 γρ. τυρί κρέμα
 30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
 10 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μια κατσαρόλα ζυμαρικών με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2

Έπειτα, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις ντομάτες, το φασκόμηλο, μια πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 2-3 λεπτά.

3

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή και προσθέτουμε τη ρίγανη. Μαγειρεύουμε 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4

Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. Τέλος, ανακατεύουμε την παρμεζάνα. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τον βασιλικό στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Αφαιρούμε από τη φωτιά.

5

Μοιράζουμε τα μακαρόνια σε πιάτα και τελειώνουμε πάνω με έξτρα μαϊντανό, αν θέλουμε.

6

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 250 γρ. ζυμαρικά ταλιατέλες La Molisana
 30 γρ. ελαιόλαδο
 1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
 125 γρ. ντοματίνια
 1 κ.σ. φρεσκοκομμένο φασκόμηλο
 1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
 Αλάτι και πιπέρι
 ½ κ.γ. ρίγανη
 60 γρ. κρέμα γάλακτος
 30 γρ. τυρί κρέμα
 30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
 10 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μια κατσαρόλα ζυμαρικών με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2

Έπειτα, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις ντομάτες, το φασκόμηλο, μια πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 2-3 λεπτά.

3

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή και προσθέτουμε τη ρίγανη. Μαγειρεύουμε 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4

Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. Τέλος, ανακατεύουμε την παρμεζάνα. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τον βασιλικό στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Αφαιρούμε από τη φωτιά.

5

Μοιράζουμε τα μακαρόνια σε πιάτα και τελειώνουμε πάνω με έξτρα μαϊντανό, αν θέλουμε.

6

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

La Molisana Tagliatelle Classique Alfredo με ντοματίνια από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης
(Visited 50 times, 1 visits today)