Είσαι έτοιμος για το πιο λαχταριστό Mac & Cheese που έχεις δοκιμάσει ποτέ; 😉 Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου δείχνει πως να το φτιάξεις με Divella Chifferrini μέσα σε λίγα απλά βήματα! 🧀 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Αφού έχουμε δημιουργήσει μια χρυσαφένια υφή προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη σάλτσα γάλακτος (μπεσαμέλ).
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τα τυριά, τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε τα ζυμαρικά σε πυρέξ, προσθέτουμε από πάνω τα επιπλέων τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 8-10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα τα τυριά.
Παράλληλα σε ένα μέτριο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και τον ψιλοκομμένο σκόρδο.
Ψήνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και προσθέτουμε την αλεσμένη καπήρα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βγάζουμε τα ζυμαρικά από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το μείγμα του μπέικον και σερβίρουμε.
Ingredients
Directions
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Αφού έχουμε δημιουργήσει μια χρυσαφένια υφή προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη σάλτσα γάλακτος (μπεσαμέλ).
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τα τυριά, τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε τα ζυμαρικά σε πυρέξ, προσθέτουμε από πάνω τα επιπλέων τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 8-10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα τα τυριά.
Παράλληλα σε ένα μέτριο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και τον ψιλοκομμένο σκόρδο.
Ψήνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και προσθέτουμε την αλεσμένη καπήρα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βγάζουμε τα ζυμαρικά από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το μείγμα του μπέικον και σερβίρουμε.