ΚατηγορίαΔυσκολίαBeginner

Είσαι έτοιμος για το πιο λαχταριστό Mac & Cheese που έχεις δοκιμάσει ποτέ; 😉 Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου δείχνει πως να το φτιάξεις με Divella Chifferrini μέσα σε λίγα απλά βήματα! 🧀 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σερβίρει3 Μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτάΨήσιμο20 λεπτάΣυνολικός30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
 300 γρ. Divella Chifferini
 1 φλ. τυρί τσένταρ τριμμένο + 40γρ. για την επιφάνεια
 1 φλ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένη + 40γρ. για την επιφάνεια
 60 γρ. βούτυρο
 30 γρ. αλεύρι
 800 γρ. γάλα
 1 κ.γ. αλάτι
 1 κ.γ. πιπέρι
 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
 1 σκελίδα σκόρδο
 ½ φλ. πάνκο (καπήρα αλεσμένη)
 2 φέτες μπέικον
 20 φύλλα μαϊντανό
 2 κ.σ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.

2

Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο.

3

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.

4

Αφού έχουμε δημιουργήσει μια χρυσαφένια υφή προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη σάλτσα γάλακτος (μπεσαμέλ).

5

Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τα τυριά, τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.

6

Αδειάζουμε τα ζυμαρικά σε πυρέξ, προσθέτουμε από πάνω τα επιπλέων τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 8-10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα τα τυριά.

7

Παράλληλα σε ένα μέτριο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και τον ψιλοκομμένο σκόρδο.

8

Ψήνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και προσθέτουμε την αλεσμένη καπήρα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

9

Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.

10

Βγάζουμε τα ζυμαρικά από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το μείγμα του μπέικον και σερβίρουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 300 γρ. Divella Chifferini
 1 φλ. τυρί τσένταρ τριμμένο + 40γρ. για την επιφάνεια
 1 φλ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένη + 40γρ. για την επιφάνεια
 60 γρ. βούτυρο
 30 γρ. αλεύρι
 800 γρ. γάλα
 1 κ.γ. αλάτι
 1 κ.γ. πιπέρι
 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
 1 σκελίδα σκόρδο
 ½ φλ. πάνκο (καπήρα αλεσμένη)
 2 φέτες μπέικον
 20 φύλλα μαϊντανό
 2 κ.σ. βούτυρο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.

2

Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο.

3

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.

4

Αφού έχουμε δημιουργήσει μια χρυσαφένια υφή προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη σάλτσα γάλακτος (μπεσαμέλ).

5

Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τα τυριά, τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.

6

Αδειάζουμε τα ζυμαρικά σε πυρέξ, προσθέτουμε από πάνω τα επιπλέων τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 8-10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα τα τυριά.

7

Παράλληλα σε ένα μέτριο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και τον ψιλοκομμένο σκόρδο.

8

Ψήνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και προσθέτουμε την αλεσμένη καπήρα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

9

Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.

10

Βγάζουμε τα ζυμαρικά από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το μείγμα του μπέικον και σερβίρουμε.

Mac & Cheese με Divella Chifferrini από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 20 times, 1 visits today)