CategoryDifficultyBeginner

Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου προτείνει για επιδόρπιο Mille-feuille με αναρόκρεμα, μέλι Τζιβέρτι και μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο & Ρόδι! Τόσο νόστιμο, που δεν θα ξέρεις σε ποια στρώση να σταματήσεις 😉 Δες πιο κάτω τα υλικά!

Yields2 Servings
Prep Time10 minsCook Time12 minsTotal Time22 mins
ΥΛΙΚΑ
Για το μπισκότο:
 65 γρ. ζάχαρη άχνη
 ½ κ.σ. χυμό λεμονιού
 2 κ.γ. χυμό πορτοκάλι
 15 γρ. αλεύρι
 30 γρ. άσπρο σουσάμι
 25 γρ. βούτυρο λιωμένο
 Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Για την αναρόκρεμα:
 250 γρ. αναρή φρέσκια
 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  φλ. μέλι τζιβέρτι
 ½ κ.γ. κανέλα
 1 κ.γ. ανθόνερο
Για το σερβίρισμα:
 Μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο και Ρόδι
 5 φύλλα δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μπισκότο:
1

Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τους χυμούς και το ξύσμα πορτοκαλιού.

2

Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι, το βούτυρο το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας.

3

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, προσθέτουμε 1 κ.σ. από το μείγμα για κάθε μπισκότο έτσι ώστε να τα δημιουργήσουμε. Προσέχουμε η κάθε κουταλιά να έχει μερική απόσταση από την άλλη για να μην κολλήσουν.

4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 8 λεπτά .

5

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την αναρόκρεμα:
6

Χτυπάμε σε ένα μίξερ την κρέμα μέχρι να σφίξει ελάχιστα.

7

Προσθέτουμε την αναρή, το μέλι, την κανέλα και το ανθόνερο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά.

8

Στον πάτο ενός πιάτου τοποθετούμε ένα μπισκότο σουσαμιού. Πάνω στο μπισκότο προσθέτουμε 2 κ.σ. αναρόκρεμα και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.

9

Τέλος γαρνίρουμε με τη μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο και Ρόδι και τα φύλλα δυόσμου.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
Για το μπισκότο:
 65 γρ. ζάχαρη άχνη
 ½ κ.σ. χυμό λεμονιού
 2 κ.γ. χυμό πορτοκάλι
 15 γρ. αλεύρι
 30 γρ. άσπρο σουσάμι
 25 γρ. βούτυρο λιωμένο
 Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Για την αναρόκρεμα:
 250 γρ. αναρή φρέσκια
 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  φλ. μέλι τζιβέρτι
 ½ κ.γ. κανέλα
 1 κ.γ. ανθόνερο
Για το σερβίρισμα:
 Μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο και Ρόδι
 5 φύλλα δυόσμο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μπισκότο:
1

Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τους χυμούς και το ξύσμα πορτοκαλιού.

2

Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι, το βούτυρο το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας.

3

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, προσθέτουμε 1 κ.σ. από το μείγμα για κάθε μπισκότο έτσι ώστε να τα δημιουργήσουμε. Προσέχουμε η κάθε κουταλιά να έχει μερική απόσταση από την άλλη για να μην κολλήσουν.

4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 8 λεπτά .

5

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την αναρόκρεμα:
6

Χτυπάμε σε ένα μίξερ την κρέμα μέχρι να σφίξει ελάχιστα.

7

Προσθέτουμε την αναρή, το μέλι, την κανέλα και το ανθόνερο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά.

8

Στον πάτο ενός πιάτου τοποθετούμε ένα μπισκότο σουσαμιού. Πάνω στο μπισκότο προσθέτουμε 2 κ.σ. αναρόκρεμα και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.

9

Τέλος γαρνίρουμε με τη μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο και Ρόδι και τα φύλλα δυόσμου.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Mille Feuille με αναρόκρεμα, μέλι Τζιβέρτι και μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο και Ρόδι από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 50 times, 1 visits today)