ΚατηγορίαΔυσκολίαBeginner

New Year's Eve Fact 🎄 Σε αυτό το εντυπωσιακό festive mille-feuille με μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο δεν θα μπορέσει να αντισταθεί...ούτε ο Άγιος Βασίλης 😉✨ Δες πιο κάτω πως να το φτιάξεις!

Σερβίρει3 Μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτάΨήσιμο15 λεπτάΣυνολικός25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
 200 γρ. μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο
 1 συσκευασία ζύμη σφολιάτας
 300 γρ. μασκαρπόνε
 300 γρ. τυρί κρέμα
 200 γρ. ζάχαρη άχνη + λίγη για το πασπάλισμα
 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
 Φρούτα εποχής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Απλώνουμε την σφολιάτα σε σανίδι κοπής και κόβουμε ομοιόμορφα ορθογώνια κομμάτια.

2

Απλώνουμε τα κομμάτια σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου για 6 λεπτά και χαμηλώνουμε στους 190 βαθμούς για ακόμα 10 λεπτά.

4

Για την κρέμα χτυπάμε όλα τα υλικά με σύρμα εκτός από την μαρμελάδα μέχρι να έχουμε μια λεία υφή. Αδειάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

5

Για την συναρμολόγηση του γλυκού, βάζουμε το πρώτο κομμάτι σφολιάτας στο πιάτο και γεμίζουμε την επιφάνεια με κρέμα. Πάνω από την κρέμα προσθέτουμε 1 1/2 κ.σ. μαρμελάδα και από πάνω το δεύτερο κομμάτι σφολιάτα.

6

Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να έχουμε 3 πανέμορφες στρώσεις.

7

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρουμε με εποχιακά φρούτα.

8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 200 γρ. μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο
 1 συσκευασία ζύμη σφολιάτας
 300 γρ. μασκαρπόνε
 300 γρ. τυρί κρέμα
 200 γρ. ζάχαρη άχνη + λίγη για το πασπάλισμα
 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
 Φρούτα εποχής

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Απλώνουμε την σφολιάτα σε σανίδι κοπής και κόβουμε ομοιόμορφα ορθογώνια κομμάτια.

2

Απλώνουμε τα κομμάτια σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου για 6 λεπτά και χαμηλώνουμε στους 190 βαθμούς για ακόμα 10 λεπτά.

4

Για την κρέμα χτυπάμε όλα τα υλικά με σύρμα εκτός από την μαρμελάδα μέχρι να έχουμε μια λεία υφή. Αδειάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

5

Για την συναρμολόγηση του γλυκού, βάζουμε το πρώτο κομμάτι σφολιάτας στο πιάτο και γεμίζουμε την επιφάνεια με κρέμα. Πάνω από την κρέμα προσθέτουμε 1 1/2 κ.σ. μαρμελάδα και από πάνω το δεύτερο κομμάτι σφολιάτα.

6

Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να έχουμε 3 πανέμορφες στρώσεις.

7

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρουμε με εποχιακά φρούτα.

8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Mille-feuille με μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 9 times, 1 visits today)