ΚατηγορίαΔυσκολίαBeginner

Με αυτή τη συνταγή από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου, η χρονιά θα κλείσει όπως ακριβώς της αξίζει! 😉 New Year’s Eve Pork Tenderloin με St.Dalfour Κράνμπερι και Μύρτιλο που υπόσχεται να κάνει την τελευταία μέρα του χρόνου σου αξέχαστη 🎄✨ Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σερβίρει2 Μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτάΨήσιμο30 λεπτάΣυνολικός40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
 1 ψαρονέφρι
 1 φλ. κουμανταρία
 1 κ.σ μαρμελάδα St.Dalfour Κράνμπερι και Μύρτιλο
 1 κ.γ τζίντζερ τριμμένο
 6 σπαράγγια
 1 κ.σ ελαιόλαδο
 1 κ.γ ρίγανη
 1 κ.γ καπνιστή πάπρικα
 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
 1 κ.γ κόρν φλάουρ
 1 κ.γ βούτυρο
 Αλάτι, πιπέρι
Για γαρνιτούρα:
 1 κ.σ θρυμματισμένο χαλεπιανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε την κουμανταρία, τη μαρμελάδα και το ginger. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.

2

Διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στην σάλτσα. Ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει.

3

Αφαιρούμε από το ψαρονέφρι το περιττό λίπος και πασπαλίζουμε όλα τα μπαχαρικά μας στην επιφάνειά του.

4

Σε μέτριο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το ψαρονέφρι μας από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα (περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά).

5

Τελειώνουμε το ψήσιμο μέσα σε ταψάκι, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 12 λεπτά.

6

Στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε το ψαρονέφρι προσθέτουμε 1 κ.γ βούτυρο, τα σπαράγγια, αλατοπιπερώνουμε, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε στη βάση του πιάτου.

7

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λωρίδες και τις απλώνουμε πάνω στα σπαράγγια.

8

Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω σε όλα τα κομμάτια και γαρνίρουμε με λίγο θρυμματισμένο χαλεπιανό.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 ψαρονέφρι
 1 φλ. κουμανταρία
 1 κ.σ μαρμελάδα St.Dalfour Κράνμπερι και Μύρτιλο
 1 κ.γ τζίντζερ τριμμένο
 6 σπαράγγια
 1 κ.σ ελαιόλαδο
 1 κ.γ ρίγανη
 1 κ.γ καπνιστή πάπρικα
 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
 1 κ.γ κόρν φλάουρ
 1 κ.γ βούτυρο
 Αλάτι, πιπέρι
Για γαρνιτούρα:
 1 κ.σ θρυμματισμένο χαλεπιανό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε την κουμανταρία, τη μαρμελάδα και το ginger. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.

2

Διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στην σάλτσα. Ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει.

3

Αφαιρούμε από το ψαρονέφρι το περιττό λίπος και πασπαλίζουμε όλα τα μπαχαρικά μας στην επιφάνειά του.

4

Σε μέτριο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το ψαρονέφρι μας από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα (περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά).

5

Τελειώνουμε το ψήσιμο μέσα σε ταψάκι, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 12 λεπτά.

6

Στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε το ψαρονέφρι προσθέτουμε 1 κ.γ βούτυρο, τα σπαράγγια, αλατοπιπερώνουμε, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε στη βάση του πιάτου.

7

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λωρίδες και τις απλώνουμε πάνω στα σπαράγγια.

8

Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω σε όλα τα κομμάτια και γαρνίρουμε με λίγο θρυμματισμένο χαλεπιανό.

New Year’s Eve Pork Tenderloin με St.Dalfour Κράνμπερι και Μύρτιλο από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 1 times, 1 visits today)