Οι σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου και Γιώργος Ερωτοκρίτου ενώνουν τις δυνάμεις τους με ένα και μοναδικό σκοπό! Να φτιάξουν ένα άκρως εντυπωσιακό επιδόρπιο που έρχεται κατευθείαν από την Γαλλία και υπόσχεται να μαγέψει τους λάτρεις του γλυκού και...όχι μόνο! 😉 Αυτό δεν είναι άλλο από το Paris-Brest, φτιαγμένο με μαρμελάδα St.Dalfour Μήλο και Κανέλα 🍎🍯 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Περνάμε το αλεύρι μας από τρυπητό.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και έπειτα βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις το μείγμα μας ξεκινήσει να βράζει, το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Έπειτα, ανακατεύουμε γρήγορα και σταθερά με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει το μείγμα μας ζύμη.
Στη συνέχεια, βάζουμε τη κατσαρόλα πίσω στη φωτιά και ψήνουμε τη ζύμη μας για 3 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μίξερ και την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τη ζύμη μας σε μέτρια ταχύτητα προσθέτοντας σταδιακά τα ήδη χτυπημένα αυγά μας.
Έπειτα, μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε τοποθετήσει μύτη αστεριού.
Ξεκουράζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 40 λεπτά.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψουν.
Με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε την κρέμα και προσθέτουμε την μαρμελάδα μας.
Μεταφέρουμε στη σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε τοποθετήσει στρογγυλή μύτη.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και σχηματίζουμε στρογγυλά στεφάνια σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Αφήνουμε τα στεφάνια να κρυώσουν, και έπειτα τα κόβουμε οριζόντια στη μέση, γεμίζοντας το κάτω μέρος της ζύμης με την κρέμα.
Προσθέτουμε από πάνω το δεύτερο μέρος από το κάθε στεφάνι, προσθέτουμε ακόμα λίγη μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Περνάμε το αλεύρι μας από τρυπητό.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και έπειτα βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις το μείγμα μας ξεκινήσει να βράζει, το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Έπειτα, ανακατεύουμε γρήγορα και σταθερά με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει το μείγμα μας ζύμη.
Στη συνέχεια, βάζουμε τη κατσαρόλα πίσω στη φωτιά και ψήνουμε τη ζύμη μας για 3 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μίξερ και την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τη ζύμη μας σε μέτρια ταχύτητα προσθέτοντας σταδιακά τα ήδη χτυπημένα αυγά μας.
Έπειτα, μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε τοποθετήσει μύτη αστεριού.
Ξεκουράζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 40 λεπτά.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψουν.
Με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε την κρέμα και προσθέτουμε την μαρμελάδα μας.
Μεταφέρουμε στη σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε τοποθετήσει στρογγυλή μύτη.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και σχηματίζουμε στρογγυλά στεφάνια σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Αφήνουμε τα στεφάνια να κρυώσουν, και έπειτα τα κόβουμε οριζόντια στη μέση, γεμίζοντας το κάτω μέρος της ζύμης με την κρέμα.
Προσθέτουμε από πάνω το δεύτερο μέρος από το κάθε στεφάνι, προσθέτουμε ακόμα λίγη μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!