Αυτή η μακαρονάδα από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης με Penne Rigate Integrali La Molisana, ντοματίνια και βότκα θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία σου! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζυμαρικών με αλατισμένο νερό, κοχλάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, τα ντοματίνια και το μπούκοβο. Μαγειρεύουμε 8-10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν οι ντομάτες. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε περίπου τις μισές ντομάτες στο μπλέντερ και πολτοποιούμε. Ανακατεύουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες με τις ντομάτες στο τηγάνι.
Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε τη βότκα, μαγειρεύουμε 2 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέσα την κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε. Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή σε χαμηλή φωτιά.
Όταν τα ζυμαρικά μας ψηθούν, τα στραγγίζουμε. Προσθέτουμε στα ζυμαρικά, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ρίχνουμε μέσα την παρμεζάνα και τον βασιλικό.
Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα, τελειώνουμε με βασιλικό και έξτρα τυρί.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζυμαρικών με αλατισμένο νερό, κοχλάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, τα ντοματίνια και το μπούκοβο. Μαγειρεύουμε 8-10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν οι ντομάτες. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε περίπου τις μισές ντομάτες στο μπλέντερ και πολτοποιούμε. Ανακατεύουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες με τις ντομάτες στο τηγάνι.
Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε τη βότκα, μαγειρεύουμε 2 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέσα την κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε. Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή σε χαμηλή φωτιά.
Όταν τα ζυμαρικά μας ψηθούν, τα στραγγίζουμε. Προσθέτουμε στα ζυμαρικά, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ρίχνουμε μέσα την παρμεζάνα και τον βασιλικό.
Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα, τελειώνουμε με βασιλικό και έξτρα τυρί.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!