CategoryDifficultyBeginner

Αυτή η μακαρονάδα από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης με Penne Rigate Integrali La Molisana, ντοματίνια και βότκα θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία σου! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields3 Servings
Prep Time15 minsCook Time15 minsTotal Time30 mins
ΥΛΙΚΑ
 250 γρ. Penne Rigate Integrali La Molisana
 50 γρ. ελαιόλαδο
 1 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 ½ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο (προαιρετικά)
 1 κ.γ. ρίγανη
 1 κ.γ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού (μπούκοβο)
 450 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
 60 γρ. βότκα
 120 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
 20 γρ. αλατισμένο βούτυρο
 30 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα συν περισσότερο για το σερβίρισμα
 10 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζυμαρικών με αλατισμένο νερό, κοχλάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά.

3

Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, τα ντοματίνια και το μπούκοβο. Μαγειρεύουμε 8-10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν οι ντομάτες. Αφαιρούμε από τη φωτιά.

4

Ρίχνουμε περίπου τις μισές ντομάτες στο μπλέντερ και πολτοποιούμε. Ανακατεύουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες με τις ντομάτες στο τηγάνι.

5

Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε τη βότκα, μαγειρεύουμε 2 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέσα την κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε. Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή σε χαμηλή φωτιά.

6

Όταν τα ζυμαρικά μας ψηθούν, τα στραγγίζουμε. Προσθέτουμε στα ζυμαρικά, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ρίχνουμε μέσα την παρμεζάνα και τον βασιλικό.

7

Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα, τελειώνουμε με βασιλικό και έξτρα τυρί.

8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 250 γρ. Penne Rigate Integrali La Molisana
 50 γρ. ελαιόλαδο
 1 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 ½ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο (προαιρετικά)
 1 κ.γ. ρίγανη
 1 κ.γ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού (μπούκοβο)
 450 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
 60 γρ. βότκα
 120 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
 20 γρ. αλατισμένο βούτυρο
 30 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα συν περισσότερο για το σερβίρισμα
 10 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζυμαρικών με αλατισμένο νερό, κοχλάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά.

3

Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, τα ντοματίνια και το μπούκοβο. Μαγειρεύουμε 8-10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν οι ντομάτες. Αφαιρούμε από τη φωτιά.

4

Ρίχνουμε περίπου τις μισές ντομάτες στο μπλέντερ και πολτοποιούμε. Ανακατεύουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες με τις ντομάτες στο τηγάνι.

5

Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε τη βότκα, μαγειρεύουμε 2 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέσα την κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε. Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή σε χαμηλή φωτιά.

6

Όταν τα ζυμαρικά μας ψηθούν, τα στραγγίζουμε. Προσθέτουμε στα ζυμαρικά, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ρίχνουμε μέσα την παρμεζάνα και τον βασιλικό.

7

Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα, τελειώνουμε με βασιλικό και έξτρα τυρί.

8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Penne Rigate Integrali La Molisana με ντοματίνια και βότκα από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης
(Visited 70 times, 1 visits today)