Yields3 Servings
Prep Time10 minsCook Time15 minsTotal Time25 mins
ΥΛΙΚΑ
 4 σταγόνες Tabasco Sauce
 3 αγγουράκια τουρσί Hengstenberg
 1 φλ. μαγειρεμένο λευκό κινόα
 1 κ.σ. καλαμπόκι
 1 γλυκοπατάτα
 1 κ.γ. μουστάρδα
 1 κ.γ. ρίγανη
 1 κ.σ. καρότο τριμμένο
 1 κ.σ. παρμεζάνα
 2 κλωναράκια θυμάρι
 20 γρ. κραμπί κόκκινο
 3 ψωμάκια για burger
 2 κ.σ. ελαιόλαδο GAEA
 1 κ.γ. μέλι Τζιβέρτι
 1 κ.σ γιαούρτι
 Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Καθαρίζουμε την γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε τα κυβάκια σε ταψάκι και προσθέτουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο, μέλι, αλάτι ,πιπέρι και θυμάρι.

2

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά και αφήνουμε τη γλυκοπατάτα να κρυώσει.

3

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κινόα, τη μουστάρδα, το καλαμπόκι, τη ρίγανη, το καρότο, την παρμεζάνα και την ψημένη γλυκοπατάτα.

4

Πλάθουμε με τα χέρια το μείγμα σε σχήμα του burger.

5

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε τα burgers και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και έπειτα τα αφαιρούμε από τη φωτιά.

6

Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε και τα ψωμάκια μας.

7

Έπειτα, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το tabasco και προσθέτουμε 1 κ.σ. σε κάθε ψωμάκι.

8

Προσθέτουμε στο ψωμάκι το κραμπί, το τουρσί και τέλος το burger μας.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 4 σταγόνες Tabasco Sauce
 3 αγγουράκια τουρσί Hengstenberg
 1 φλ. μαγειρεμένο λευκό κινόα
 1 κ.σ. καλαμπόκι
 1 γλυκοπατάτα
 1 κ.γ. μουστάρδα
 1 κ.γ. ρίγανη
 1 κ.σ. καρότο τριμμένο
 1 κ.σ. παρμεζάνα
 2 κλωναράκια θυμάρι
 20 γρ. κραμπί κόκκινο
 3 ψωμάκια για burger
 2 κ.σ. ελαιόλαδο GAEA
 1 κ.γ. μέλι Τζιβέρτι
 1 κ.σ γιαούρτι
 Αλάτι, πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Καθαρίζουμε την γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε τα κυβάκια σε ταψάκι και προσθέτουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο, μέλι, αλάτι ,πιπέρι και θυμάρι.

2

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά και αφήνουμε τη γλυκοπατάτα να κρυώσει.

3

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κινόα, τη μουστάρδα, το καλαμπόκι, τη ρίγανη, το καρότο, την παρμεζάνα και την ψημένη γλυκοπατάτα.

4

Πλάθουμε με τα χέρια το μείγμα σε σχήμα του burger.

5

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε τα burgers και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και έπειτα τα αφαιρούμε από τη φωτιά.

6

Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε και τα ψωμάκια μας.

7

Έπειτα, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το tabasco και προσθέτουμε 1 κ.σ. σε κάθε ψωμάκι.

8

Προσθέτουμε στο ψωμάκι το κραμπί, το τουρσί και τέλος το burger μας.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Quinoa burger με Tabasco Red Pepper Sauce και Hengstenberg τουρσί από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 41 times, 1 visits today)