CategoryDifficultyBeginner

Οι καλοκαιρινές διακοπές θέλουν συνταγές με..φαντασία! 😉 Γι' αυτό και ο σεφ Γιάννης Γιαγκουλής φτιάχνει ένα διαφορετικό και ξεχωριστό σε γεύση ριζότο με Riso Gallo Arborio, γαρίδες, σταφύλι και δυόσμο! 🍴 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields1 Serving
Prep Time20 minsCook Time30 minsTotal Time50 mins
ΥΛΙΚΑ
 120 γρ. Riso Gallo Arborio
 ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1 κλωναράκι θυμάρι
 30 γρ. βούτυρο
 60 γρ. παρμεζάνα
 10 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
 50 γρ. σταφύλι λεπτοκομμένο
 8 γαρίδες κομμένες
 30 ml λευκό κρασί
 250 γρ. νερό η ζωμό
 Ελαιόλαδο
 Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι.

2

Προσθέτουμε το ριζότο μας και σβήνουμε με λευκό κρασί.

3

Σταδιακά προσθέτουμε ζωμό μέχρι να ψηθεί το ριζότο μας.

4

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με λευκό κρασί.

5

Τέλος, προσθέτουμε το ριζότο μας, το σταφύλι, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το σχοινόπρασο.

6

Χυλώνουμε με βούτυρο, παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 120 γρ. Riso Gallo Arborio
 ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1 κλωναράκι θυμάρι
 30 γρ. βούτυρο
 60 γρ. παρμεζάνα
 10 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
 50 γρ. σταφύλι λεπτοκομμένο
 8 γαρίδες κομμένες
 30 ml λευκό κρασί
 250 γρ. νερό η ζωμό
 Ελαιόλαδο
 Αλάτι, πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι.

2

Προσθέτουμε το ριζότο μας και σβήνουμε με λευκό κρασί.

3

Σταδιακά προσθέτουμε ζωμό μέχρι να ψηθεί το ριζότο μας.

4

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με λευκό κρασί.

5

Τέλος, προσθέτουμε το ριζότο μας, το σταφύλι, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το σχοινόπρασο.

6

Χυλώνουμε με βούτυρο, παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Riso Gallo Arborio με γαρίδες, σταφύλι και δυόσμο από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλή
(Visited 1 times, 1 visits today)