CategoryDifficultyBeginner

Ο σεφ Βαγγέλης Μωραϊτης φτιάχνει μεσογειακό ριζότο με μύδια, γαρίδες και GAEA πάστα λιαστής ντομάτας που θα σε κάνει να παραμιλάς! Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields4 Servings
Prep Time15 minsCook Time25 minsTotal Time40 mins
ΥΛΙΚΑ
 1 κρεμμύδι
 1 σκ. σκόρδο
 2 κ.σ. ελαιόλαδο GAEA
 350 γρ. ρύζι Riso Gallo
 60 γρ. κρασί λευκό
 1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών, χλιαρό
 50 γρ. βούτυρο
 60 γρ. παρμεζάνα
 ¾ κ.γ. GAEA πάστα λιαστής ντομάτας
 Φρέσκο βασιλικό για το σερβίρισμα
 Αλάτι
 Πιπέρι
Υλικά για τα θαλασσινά
 8 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
 16 μύδια με κέλυφος
 20 γρ. ελαιόλαδο
 100 γρ. κρεμμύδι ξερό
 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
 50 γρ. λευκό κρασί
 150 γρ. ζωμό λαχανικών
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση για το άχνισμα των θαλασσινών:
1

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μύδια μαζί με τις γαρίδες και τα δύο είδη κρεμμυδιού.

2

Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Έπειτα, προσθέτουμε τον ζωμό, σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

3

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και κρατάμε τα θαλασσινά μας μαζί με τους χυμούς από το μαγείρεμα τους.

Εκτέλεση για το ριζότο:
4

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.

5

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.

6

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον ζωμό σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια για 20-25 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι μας al dente.

7

Έπειτα, ρίχνουμε τους χυμούς από τα μαγειρεμένα θαλασσινά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.

8

Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.

9

Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την πάστα λιαστής τομάτας και ανακατεύουμε με το ριζότο.

10

Για το σερβίρισμα, προσθέτουμε βασιλικό, πιπέρι και ελαιόλαδο.

11

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 κρεμμύδι
 1 σκ. σκόρδο
 2 κ.σ. ελαιόλαδο GAEA
 350 γρ. ρύζι Riso Gallo
 60 γρ. κρασί λευκό
 1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών, χλιαρό
 50 γρ. βούτυρο
 60 γρ. παρμεζάνα
 ¾ κ.γ. GAEA πάστα λιαστής ντομάτας
 Φρέσκο βασιλικό για το σερβίρισμα
 Αλάτι
 Πιπέρι
Υλικά για τα θαλασσινά
 8 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
 16 μύδια με κέλυφος
 20 γρ. ελαιόλαδο
 100 γρ. κρεμμύδι ξερό
 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
 50 γρ. λευκό κρασί
 150 γρ. ζωμό λαχανικών
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση για το άχνισμα των θαλασσινών:
1

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μύδια μαζί με τις γαρίδες και τα δύο είδη κρεμμυδιού.

2

Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Έπειτα, προσθέτουμε τον ζωμό, σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

3

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και κρατάμε τα θαλασσινά μας μαζί με τους χυμούς από το μαγείρεμα τους.

Εκτέλεση για το ριζότο:
4

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.

5

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.

6

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον ζωμό σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια για 20-25 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι μας al dente.

7

Έπειτα, ρίχνουμε τους χυμούς από τα μαγειρεμένα θαλασσινά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.

8

Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.

9

Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την πάστα λιαστής τομάτας και ανακατεύουμε με το ριζότο.

10

Για το σερβίρισμα, προσθέτουμε βασιλικό, πιπέρι και ελαιόλαδο.

11

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ριζότο Riso Gallo με μύδια, γαρίδες και GAEA πάστα λιαστής τομάτας από τον σεφ Βαγγέλη Μωραϊτη
(Visited 33 times, 1 visits today)