Ο σεφ Βαγγέλης Μωραϊτης φτιάχνει μεσογειακό ριζότο με μύδια, γαρίδες και GAEA πάστα λιαστής ντομάτας που θα σε κάνει να παραμιλάς! Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μύδια μαζί με τις γαρίδες και τα δύο είδη κρεμμυδιού.
Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Έπειτα, προσθέτουμε τον ζωμό, σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και κρατάμε τα θαλασσινά μας μαζί με τους χυμούς από το μαγείρεμα τους.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον ζωμό σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια για 20-25 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι μας al dente.
Έπειτα, ρίχνουμε τους χυμούς από τα μαγειρεμένα θαλασσινά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την πάστα λιαστής τομάτας και ανακατεύουμε με το ριζότο.
Για το σερβίρισμα, προσθέτουμε βασιλικό, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μύδια μαζί με τις γαρίδες και τα δύο είδη κρεμμυδιού.
Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Έπειτα, προσθέτουμε τον ζωμό, σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και κρατάμε τα θαλασσινά μας μαζί με τους χυμούς από το μαγείρεμα τους.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον ζωμό σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια για 20-25 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι μας al dente.
Έπειτα, ρίχνουμε τους χυμούς από τα μαγειρεμένα θαλασσινά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την πάστα λιαστής τομάτας και ανακατεύουμε με το ριζότο.
Για το σερβίρισμα, προσθέτουμε βασιλικό, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!