Με ριζότο θα χορτάσεις και καθόλου δεν θα χάσεις! 🍴 Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου φτιάχνει μια γρήγορη full Ιταλική συνταγή με ριζότο, κοτόπουλο, SACLA πέστο ντομάτας και τυρί ρικότα! Μια μόνο δοκιμή θα σε πείσει! 😉 Δες πιο κάτω τα υλικά!

Yields2 Servings
Prep Time15 minsCook Time20 minsTotal Time35 mins
ΥΛΙΚΑ
 120 γρ. Riso Gallo
 150 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
 3 κ.σ SACLA ricotta tomato pesto
 ½ κρεμμύδι
 1 κλοναράκι θυμάρι φρέσκο
  φλ. λευκό κρασί
  λίτρο ζωμό κοτόπουλο
 1 κ.γ κρέμα γάλακτος
 1 κ.σ βούτυρο ανάλατο
 20 γρ. παρμεζάνα
 3 κ.σ ελαιόλαδο
 1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
 1 κ.σ φρέσκια ricotta
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ξεκινάμε με το Riso Gallo. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

2

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

3

Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

4

Σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις το απορροφήσει προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζωμό κοτόπουλο. Μόλις το ρύζι μας ψηθεί, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη παρμεζάνα και τον μαϊντανό.

5

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.

6

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί καλά σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές για να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε.

7

Προσθέτουμε το πέστο και λίγο από το ζωμό κοτόπουλου.

8

Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

9

Αφού είναι έτοιμο, το προσθέτουμε πάνω από το ρύζι μας και πασπαλίζουμε με τυρί ρικότα.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 120 γρ. Riso Gallo
 150 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
 3 κ.σ SACLA ricotta tomato pesto
 ½ κρεμμύδι
 1 κλοναράκι θυμάρι φρέσκο
  φλ. λευκό κρασί
  λίτρο ζωμό κοτόπουλο
 1 κ.γ κρέμα γάλακτος
 1 κ.σ βούτυρο ανάλατο
 20 γρ. παρμεζάνα
 3 κ.σ ελαιόλαδο
 1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
 1 κ.σ φρέσκια ricotta
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ξεκινάμε με το Riso Gallo. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

2

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

3

Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

4

Σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις το απορροφήσει προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζωμό κοτόπουλο. Μόλις το ρύζι μας ψηθεί, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη παρμεζάνα και τον μαϊντανό.

5

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.

6

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί καλά σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές για να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε.

7

Προσθέτουμε το πέστο και λίγο από το ζωμό κοτόπουλου.

8

Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

9

Αφού είναι έτοιμο, το προσθέτουμε πάνω από το ρύζι μας και πασπαλίζουμε με τυρί ρικότα.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ριζότο με κοτόπουλο, Sacla πέστο ντομάτας και τυρί ρικότα από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 40 times, 1 visits today)