CategoryDifficultyBeginner

Έχεις καλέσει φίλους στο σπίτι και θέλεις να φτιάξεις κάτι ιδιαίτερο;
Σου έχουμε την λύση 👉🏻 Schnitzel κοτόπουλου με σάλτσα από μέλι Τζιβέρτι και τσίλι 🍯🌶

Yields2 Servings
Prep Time15 minsCook Time30 minsTotal Time45 mins
ΥΛΙΚΑ
Για το κοτόπουλο:
 1 φιλέτο κοτόπουλο
 1 cup χοντροκομμένα δημητριακά
 1 cup αλεύρι
 2 αυγά
 1 tsp πάπρικα
 1 tsp ρίγανη
 αλάτι, πιπέρι
Για την σάλτσα:
 2 tbsp γεμάτες μέλι Τζιβέρτι
 ½ τσίλι ψιλοκομμένο
 ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
 ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
 1 tsp σησαμέλαιο
Για τη γαρνιτούρα:
  μπρόκολο άγριο (η κανονικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου

2

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε δύο κομμάτια, απλώνουμε σε σανίδι κοπής που στρώσαμε με λαδόκολλα και προσθέτουμε ακόμη μια λαδόκολλα από πάνω.

3

Χτυπάμε με τον πλάστη το φιλέτο μέχρι να γίνει αρκετά λεπτό.

4

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι ρίγανη και πάπρικα. Περνάμε το κάθε φιλέτο από το αλεύρι, το αυγό και τέλος στα δημητριακά.

5

Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 12-15 λεπτά.

6

Για τη σάλτσα μας βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο το θυμάρι και το τσίλι.

7

Ψήνουμε για 2-3 λεπτά να μαλακώσουν, προσθέτουμε το μέλι και σβήνουμε τη φωτιά.

8

Μόλις ψηθούν τα schnitzel μας, απλώνουμε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια την σάλτσα μας.

9

Σερβίρουμε με βραστό μπρόκολο

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
Για το κοτόπουλο:
 1 φιλέτο κοτόπουλο
 1 cup χοντροκομμένα δημητριακά
 1 cup αλεύρι
 2 αυγά
 1 tsp πάπρικα
 1 tsp ρίγανη
 αλάτι, πιπέρι
Για την σάλτσα:
 2 tbsp γεμάτες μέλι Τζιβέρτι
 ½ τσίλι ψιλοκομμένο
 ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
 ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
 1 tsp σησαμέλαιο
Για τη γαρνιτούρα:
  μπρόκολο άγριο (η κανονικό)

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου

2

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε δύο κομμάτια, απλώνουμε σε σανίδι κοπής που στρώσαμε με λαδόκολλα και προσθέτουμε ακόμη μια λαδόκολλα από πάνω.

3

Χτυπάμε με τον πλάστη το φιλέτο μέχρι να γίνει αρκετά λεπτό.

4

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι ρίγανη και πάπρικα. Περνάμε το κάθε φιλέτο από το αλεύρι, το αυγό και τέλος στα δημητριακά.

5

Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 12-15 λεπτά.

6

Για τη σάλτσα μας βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο το θυμάρι και το τσίλι.

7

Ψήνουμε για 2-3 λεπτά να μαλακώσουν, προσθέτουμε το μέλι και σβήνουμε τη φωτιά.

8

Μόλις ψηθούν τα schnitzel μας, απλώνουμε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια την σάλτσα μας.

9

Σερβίρουμε με βραστό μπρόκολο

Schnitzel κοτόπουλου με σάλτσα από μέλι Τζιβέρτι και τσίλι από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 1 times, 1 visits today)