CategoryDifficultyBeginner

Τόσο ALDENTE, που δεν θα το πιστεύεις! Αυτή η συνταγή με Spaghetti La Molisana από την Αθηνά Λοϊζίδης σε ταξιδεύει κατευθείαν Ιταλία! Δες πιο κάτω τη συνταγή και ετοιμάσου για επιβίβαση! 😉

Yields5 Servings
Prep Time10 minsCook Time10 minsTotal Time20 mins
ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. μακαρόνια Spaghetti La Molisana
 10 γρ. ελαιόλαδο
 300 γρ. χοιρινό κιμά
 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
 2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
 1 πρέζα κόκκινο τσίλι
 400 γρ. κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
 Ξύσμα φλούδας και το χυμό από 1 λεμόνι
 Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Για να σερβίρουμε:
 140 γρ. ανάμεικτα πράσινα σαλατικά
 250 γρ. θρυμματισμένη αναρή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Φέρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε βρασμό. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε.

2

Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τον κιμά και τον μαγειρεύουμε περίπου 3 με 4 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το θυμάρι, την πάπρικα, μια πρέζα τσίλι, τις θρυμματισμένες ντομάτες, το ξύσμα φλούδας και χυμό λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.

3

Απλώνουμε την αναρή στον πάτο κάθε μπολ. Τοποθετούμε επάνω λίγα σαλατικά, μοιράζουμε τα μακαρόνια και τη σάλτσα από πάνω, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

 

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. μακαρόνια Spaghetti La Molisana
 10 γρ. ελαιόλαδο
 300 γρ. χοιρινό κιμά
 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
 2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
 1 πρέζα κόκκινο τσίλι
 400 γρ. κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
 Ξύσμα φλούδας και το χυμό από 1 λεμόνι
 Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Για να σερβίρουμε:
 140 γρ. ανάμεικτα πράσινα σαλατικά
 250 γρ. θρυμματισμένη αναρή

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Φέρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε βρασμό. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε.

2

Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τον κιμά και τον μαγειρεύουμε περίπου 3 με 4 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το θυμάρι, την πάπρικα, μια πρέζα τσίλι, τις θρυμματισμένες ντομάτες, το ξύσμα φλούδας και χυμό λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.

3

Απλώνουμε την αναρή στον πάτο κάθε μπολ. Τοποθετούμε επάνω λίγα σαλατικά, μοιράζουμε τα μακαρόνια και τη σάλτσα από πάνω, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Spaghetti La Molisana με σάλτσα κιμά, ντομάτα και θρυμματισμένη αναρή από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης
(Visited 104 times, 1 visits today)