CategoryDifficultyBeginner

Αυτή η superfood σαλάτα με quinoa, παντζάρι, πορτοκάλι, ρόκα και GAEA dressing μουστάρδας είναι τόσο σούπερ που θα σε ταξιδέψει σε μέρη εξωτικά από την πρώτη κιόλας μπουκιά! 😉🥗🦸‍♂️ Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields2 Servings
Prep Time6 minsCook Time10 minsTotal Time16 mins
ΥΛΙΚΑ
 40 γρ. GAEA dressing μουστάρδας
 40 γρ. ρόκα
 2 παντζάρια ψημένα
 ½ πορτοκάλι
 ½ φλ. κινόα
 1 κ.σ κράνμπερις
 1 κ.σ καρύδια
 ½ αβοκάντο
 1 κ.σ φέτα σπασμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι το κινόα μαζί με το θυμάρι και προσθέτουμε μπόλικο νερό.

2

Βάζουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 3 πρέζες αλάτι και ψήνουμε 8-9 λεπτά.

3

Σουρώνουμε το κινόα και σταματάμε το ψήσιμο με κρύο νερό.

4

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τη ρόκα, το κινόα, τα κράνμπερις, τα καρύδια, τα παντζάρια ,το dressing μουστάρδας και ανακατεύουμε καλά.

5

Έπειτα, κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες.

6

Σερβίρουμε το μείγμα τις ρόκας στο πιάτο, βάζουμε ομοιόμορφα τις φέτες από το αβοκάντο από πάνω και την θρυμματισμένη φέτα.

7

Κόβουμε το πορτοκάλι σε λεπτές φέτες και τις απλώνουμε στη σαλάτα.

8

Προσθέτουμε λίγο ακόμα dressing.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 40 γρ. GAEA dressing μουστάρδας
 40 γρ. ρόκα
 2 παντζάρια ψημένα
 ½ πορτοκάλι
 ½ φλ. κινόα
 1 κ.σ κράνμπερις
 1 κ.σ καρύδια
 ½ αβοκάντο
 1 κ.σ φέτα σπασμένη

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι το κινόα μαζί με το θυμάρι και προσθέτουμε μπόλικο νερό.

2

Βάζουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 3 πρέζες αλάτι και ψήνουμε 8-9 λεπτά.

3

Σουρώνουμε το κινόα και σταματάμε το ψήσιμο με κρύο νερό.

4

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τη ρόκα, το κινόα, τα κράνμπερις, τα καρύδια, τα παντζάρια ,το dressing μουστάρδας και ανακατεύουμε καλά.

5

Έπειτα, κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες.

6

Σερβίρουμε το μείγμα τις ρόκας στο πιάτο, βάζουμε ομοιόμορφα τις φέτες από το αβοκάντο από πάνω και την θρυμματισμένη φέτα.

7

Κόβουμε το πορτοκάλι σε λεπτές φέτες και τις απλώνουμε στη σαλάτα.

8

Προσθέτουμε λίγο ακόμα dressing.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Superfood σαλάτα με κινόα, παντζάρι, πορτοκάλι, ρόκα και GAEA dressing μουστάρδας από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 97 times, 1 visits today)