CategoryDifficultyBeginner

Ο νέος χρόνος σε βρίσκει με δημιουργική διάθεση; 🍒 Μπες στην κουζίνα σου και φτιάξε Swiss Roll με μαρμελάδα St.Dalfour Κράνμπερι και Μύρτιλο όπως ο σεφΘεόδωρος Ελευθερίου και ετοιμάσου να αγγίξεις ανώτερα επίπεδα απόλαυσης 🥄😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields8 Servings
Prep Time20 minsCook Time18 minsTotal Time38 mins
ΥΛΙΚΑ
 1 φλ. αλεύρι
 ½ κ.γ. baking powder
 ½ κ.γ. σόδα
 ¼ κ.γ. αλάτι
 4 αυγά
 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
 1 κ.γ. βανίλια υγρή
 ¾ φλ. ζάχαρη
 2 κ.σ. ηλιέλαιο
Για την γέμιση:
 5 κ.σ. μαρμελάδα St. Dalfour Κράνμπερι και Μύρτιλο
 250 γρ. τυρί κρέμα
 1 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη + λίγη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μέτριο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το baking powder και το αλάτι.

2

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη.

3

Προσθέτουμε τη βανίλια, την κρέμα, το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη 1 λεπτό.

4

Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

5

Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 12-15 λεπτά.

6

Απλώνουμε μια πετσέτα στον πάγκο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι επάνω.

7

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τυλίγουμε το παντεσπάνι σε κύλινδρο με την πετσέτα. Αφήνουμε για λίγα λέπτα στην άκρη έτσι ώστε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

8

Για την γέμιση χτυπάμε σε μπολ όλα τα υλικά.

9

Απλώνουμε το παντεσπάνι ξανά στο πάγκο, απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια, και τυλίγουμε με μεμβράνη.

10

Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

11

Αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε σε φέτες και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

12

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 φλ. αλεύρι
 ½ κ.γ. baking powder
 ½ κ.γ. σόδα
 ¼ κ.γ. αλάτι
 4 αυγά
 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
 1 κ.γ. βανίλια υγρή
 ¾ φλ. ζάχαρη
 2 κ.σ. ηλιέλαιο
Για την γέμιση:
 5 κ.σ. μαρμελάδα St. Dalfour Κράνμπερι και Μύρτιλο
 250 γρ. τυρί κρέμα
 1 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη + λίγη για το πασπάλισμα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μέτριο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το baking powder και το αλάτι.

2

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη.

3

Προσθέτουμε τη βανίλια, την κρέμα, το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη 1 λεπτό.

4

Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

5

Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 12-15 λεπτά.

6

Απλώνουμε μια πετσέτα στον πάγκο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι επάνω.

7

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τυλίγουμε το παντεσπάνι σε κύλινδρο με την πετσέτα. Αφήνουμε για λίγα λέπτα στην άκρη έτσι ώστε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

8

Για την γέμιση χτυπάμε σε μπολ όλα τα υλικά.

9

Απλώνουμε το παντεσπάνι ξανά στο πάγκο, απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια, και τυλίγουμε με μεμβράνη.

10

Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

11

Αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε σε φέτες και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

12

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Swiss Roll με μαρμελάδα St.Dalfour Κράνμπερι και Μύρτιλο από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 7 times, 1 visits today)