CategoryDifficultyBeginner

Tacos με γλυκοπατάτα και Sacla Vegan Tomato Pesto 🌮 Το απόλυτο healthy σνακ του καλοκαιριού που θα θες να φτιάχνεις ξανά και ξανά 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields3 Servings
Prep Time7 minsCook Time15 minsTotal Time22 mins
ΥΛΙΚΑ
 3 μικρές τορτίγιες
 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 2 κλωναράκια θυμάρι
 3 κ.γ. Sacla Vegan Tomato Pesto
 ¼ φλ. μαύρα φασόλια
 ¼ φρέσκο κρεμμύδι κομμένο λεπτές φέτες
 1 ντομάτα μέτρια κομμένη σε μικρά κυβάκια
 Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
 Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Κόβουμε την πατάτα σε κύβους και την ανακατεύουμε σε μπολ μαζί με ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

2

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 18-20 λεπτά.

3

Έπειτα, σε μικρό μπολάκι ανακατεύουμε την ντομάτα, τα φασόλια, το κρεμμύδι, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, 1 κ.γ ελαιόλαδο και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι πιπέρι.

4

Σε ένα μέτριο τηγάνι και χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε τις τορτίγιες μας και από τις 2 πλευρές για 1-2 λεπτά.

5

Μεταφέρουμε τις τορτίγιες στο πιάτο σερβιρίσματος, απλώνουμε στη μέση το pesto, από πάνω τις γλυκοπατάτες και την σαλάτα.

6

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 3 μικρές τορτίγιες
 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 2 κλωναράκια θυμάρι
 3 κ.γ. Sacla Vegan Tomato Pesto
 ¼ φλ. μαύρα φασόλια
 ¼ φρέσκο κρεμμύδι κομμένο λεπτές φέτες
 1 ντομάτα μέτρια κομμένη σε μικρά κυβάκια
 Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
 Αλάτι, πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Κόβουμε την πατάτα σε κύβους και την ανακατεύουμε σε μπολ μαζί με ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

2

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 18-20 λεπτά.

3

Έπειτα, σε μικρό μπολάκι ανακατεύουμε την ντομάτα, τα φασόλια, το κρεμμύδι, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, 1 κ.γ ελαιόλαδο και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι πιπέρι.

4

Σε ένα μέτριο τηγάνι και χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε τις τορτίγιες μας και από τις 2 πλευρές για 1-2 λεπτά.

5

Μεταφέρουμε τις τορτίγιες στο πιάτο σερβιρίσματος, απλώνουμε στη μέση το pesto, από πάνω τις γλυκοπατάτες και την σαλάτα.

6

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Tacos με γλυκοπατάτα και Sacla Vegan Tomato Pesto από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 9 times, 1 visits today)