CategoryDifficultyIntermediate

Το ΑΠΟΛΥΤΟ burger πρωταγωνιστεί στην κουζίνα του Food Stories μαζί με τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου! Συνοδευμένο με σάλτσες D&L, Tabasco και Hengstenberg τουρσί μπορεί να εθίσει ακόμη και τους γευστικά άπιστους! Και σε αυτό είμαστε… ΑΠΟΛΥΤΟΙ! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields1 Serving
Prep Time8 minsCook Time25 minsTotal Time33 mins
ΥΛΙΚΑ
 2 slices τυρί cheddar
 1 brioche
 1 κ.γ. βούτυρο ανάλατο
Για τον κιμά
 100 γρ. Chuck
 100 γρ. brisket
 Αλάτι/πιπέρι
 2 κόκκινα κρεμμύδια
 5 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 καρδιά μαρουλιού
 1 ντομάτα κομμένη σε slices
Για τις σάλτσες
 D&L Béarnaise Sauce
 1 κ.σ. από το καθένα D&L ketchup/ D&L mustard / ψιλοκομμένο shallot
 1 κ.σ. από το καθένα D&L Mayonnaise/ Tabasco
 1 κ.σ. από το καθένα D&L Mayonnaise/ D&L ketchup/ ψιλοκομμένο Hengstenberg αγγουράκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Πλάθουμε το κιμά μας προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι για την γεύση.

2

Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

3

Ψήνουμε το burger μας και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα (2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά)

4

Βάζουμε το τυρί cheddar πάνω στα burgers μας για να λιώσει και έπειτα τα αφαιρούμε από τη φωτιά.

5

Κόβουμε το brioche στη μέση και το σωτάρουμε με λίγο βούτυρο.

6

Για να καραμελώσουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά στο ελαιόλαδο για 20-25 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.

7

Κάνουμε spread τη σάλτσα που μας αρέσει στο κάτω μέρος του ψωμιού και βάζουμε το burger και τα καραμελωμένα κρεμμύδια από πάνω.

8

Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε! Καλή απόλαυση!

 

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 2 slices τυρί cheddar
 1 brioche
 1 κ.γ. βούτυρο ανάλατο
Για τον κιμά
 100 γρ. Chuck
 100 γρ. brisket
 Αλάτι/πιπέρι
 2 κόκκινα κρεμμύδια
 5 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 καρδιά μαρουλιού
 1 ντομάτα κομμένη σε slices
Για τις σάλτσες
 D&L Béarnaise Sauce
 1 κ.σ. από το καθένα D&L ketchup/ D&L mustard / ψιλοκομμένο shallot
 1 κ.σ. από το καθένα D&L Mayonnaise/ Tabasco
 1 κ.σ. από το καθένα D&L Mayonnaise/ D&L ketchup/ ψιλοκομμένο Hengstenberg αγγουράκι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Πλάθουμε το κιμά μας προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι για την γεύση.

2

Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

3

Ψήνουμε το burger μας και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα (2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά)

4

Βάζουμε το τυρί cheddar πάνω στα burgers μας για να λιώσει και έπειτα τα αφαιρούμε από τη φωτιά.

5

Κόβουμε το brioche στη μέση και το σωτάρουμε με λίγο βούτυρο.

6

Για να καραμελώσουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά στο ελαιόλαδο για 20-25 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.

7

Κάνουμε spread τη σάλτσα που μας αρέσει στο κάτω μέρος του ψωμιού και βάζουμε το burger και τα καραμελωμένα κρεμμύδια από πάνω.

8

Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε! Καλή απόλαυση!

Το απόλυτο Burger με σάλτσες D&L, Tabasco και Hengstenberg τουρσί από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 81 times, 1 visits today)