CategoryDifficultyBeginner

Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι κοντά! ❤️ Είστε και οι δυο pasta lovers; Μπείτε μαζί στην κουζίνα για να δημιουργήσετε την πιο ξεχωριστή μακαρονάδα με La Molisana Penne Rigate Integrali, παντζάρι και αναρή! Αυτή η συνταγή θα σας φέρει σίγουρα ακόμη πιο κοντά! Δες πιο κάτω τη συνταγή! 😉

Yields2 Servings
Prep Time12 minsCook Time15 minsTotal Time27 mins
ΥΛΙΚΑ
 180 γρ. La Molisana Penne Rigate Integrali
 2 παντζάρια ψημένα
 2 κ.σ. πινόλια
 100 γρ. αναρή φρέσκια
 100 γρ. αναρή ξηρή
 50 γρ. ελαιόλαδο
 100 γρ. ρόκα
 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
 10 φύλλα φρέσκου δυόσμου
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μπόλικο αλάτι.

2

Μόλις έρθει σε θερμοκρασία βρασμού ψήνουμε τα ζυμαρικά μας για 9 λεπτά

3

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και τα πινόλια.

4

Σοτάρουμε τα πινόλια για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε τα παντζάρια στο τηγάνι μαζί με λίγο νερό από τα ζυμαρικά μας.

5

Μόλις τα ζυμαρικά μας γίνουν aldente τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

6

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο τηγάνι τη ρόκα, την φρέσκια αναρή και το βούτυρο.

7

Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

8

Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και τριμμένη ξηρή αναρή.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 180 γρ. La Molisana Penne Rigate Integrali
 2 παντζάρια ψημένα
 2 κ.σ. πινόλια
 100 γρ. αναρή φρέσκια
 100 γρ. αναρή ξηρή
 50 γρ. ελαιόλαδο
 100 γρ. ρόκα
 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
 10 φύλλα φρέσκου δυόσμου
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μπόλικο αλάτι.

2

Μόλις έρθει σε θερμοκρασία βρασμού ψήνουμε τα ζυμαρικά μας για 9 λεπτά

3

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και τα πινόλια.

4

Σοτάρουμε τα πινόλια για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε τα παντζάρια στο τηγάνι μαζί με λίγο νερό από τα ζυμαρικά μας.

5

Μόλις τα ζυμαρικά μας γίνουν aldente τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

6

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο τηγάνι τη ρόκα, την φρέσκια αναρή και το βούτυρο.

7

Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

8

Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και τριμμένη ξηρή αναρή.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Valentine’s La Molisana Penne Rigate Integrali με παντζάρι και ανάρη από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 21 times, 1 visits today)