CategoryDifficultyBeginner

Λένε πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι και...έχουν δίκιο! 😉 Ετοιμάζεις το τέλειο δείπνο για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου; Μην αφήσεις τίποτα στην τύχη! 🍴 Φτιάξε Valentine's Steak με ριζότο Riso Gallo Porchini Mushroom και το ταίρι σου απλά θα εντυπωσιαστεί ! Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields2 Servings
Prep Time5 minsCook Time10 minsTotal Time15 mins
ΥΛΙΚΑ
 300 γρ. βοδινό ribeye
 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
 1 σκελίδα σκόρδο
 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
 1 συσκευασία Riso Gallo Porchini Muchroom
 3 άγρια μανιτάρια
 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 κ.γ. βούτυρο
  φλ. παρμεζάνα τριμμένη
 10 φύλλα μαϊντανό
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε 450 ml νερό μαζί με το ρύζι σε μέτριο τηγάνι, όπως αναγράφετε στη συσκευασία του ρυζιού. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό.

2

Προσθέτουμε τη παρμεζάνα, 1 κ.γ βούτυρο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.

3

Σε μέτριο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

4

Αλατοπιπερώνουμε το ribeye και από τις δύο πλευρές και το προσθέτουμε στο τηγάνι.

5

Ψήνουμε για 3 λεπτά και μόλις το αναποδογυρίσουμε προσθέτουμε το βούτυρο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το σκόρδο.

6

Στη συνέχεια, περιχύνουμε το κρέας με τα υγρά που υπάρχουν στο τηγάνι. Αυτή η διαδικασία γίνεται αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος με σκοπό να μην ξεραθεί το κρέας δίνοντας περισσότερη γεύση στο τελικό αποτέλεσμα.

7

Μόλις περάσουν 3 λεπτά αφαιρούμε το ribeye σε ένα πιάτο, και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο αφήνοντας το να ξεκουραστεί για 6 λεπτά. Κρατάμε το αρωματικό σώς που έμεινε στο τηγάνι.

8

Κόβουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.

9

Σερβίρουμε το ριζότο σε βαθύ πιάτο.

10

Κόβουμε το ribeye σε λωρίδες και σερβίρουμε πάνω στο ριζότο. Από πάνω προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σως βουτύρου!

11

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 300 γρ. βοδινό ribeye
 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
 1 σκελίδα σκόρδο
 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
 1 συσκευασία Riso Gallo Porchini Muchroom
 3 άγρια μανιτάρια
 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 κ.γ. βούτυρο
  φλ. παρμεζάνα τριμμένη
 10 φύλλα μαϊντανό
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε 450 ml νερό μαζί με το ρύζι σε μέτριο τηγάνι, όπως αναγράφετε στη συσκευασία του ρυζιού. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό.

2

Προσθέτουμε τη παρμεζάνα, 1 κ.γ βούτυρο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.

3

Σε μέτριο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

4

Αλατοπιπερώνουμε το ribeye και από τις δύο πλευρές και το προσθέτουμε στο τηγάνι.

5

Ψήνουμε για 3 λεπτά και μόλις το αναποδογυρίσουμε προσθέτουμε το βούτυρο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το σκόρδο.

6

Στη συνέχεια, περιχύνουμε το κρέας με τα υγρά που υπάρχουν στο τηγάνι. Αυτή η διαδικασία γίνεται αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος με σκοπό να μην ξεραθεί το κρέας δίνοντας περισσότερη γεύση στο τελικό αποτέλεσμα.

7

Μόλις περάσουν 3 λεπτά αφαιρούμε το ribeye σε ένα πιάτο, και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο αφήνοντας το να ξεκουραστεί για 6 λεπτά. Κρατάμε το αρωματικό σώς που έμεινε στο τηγάνι.

8

Κόβουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.

9

Σερβίρουμε το ριζότο σε βαθύ πιάτο.

10

Κόβουμε το ribeye σε λωρίδες και σερβίρουμε πάνω στο ριζότο. Από πάνω προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σως βουτύρου!

11

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Valentine’s Steak με ριζότο Riso Gallo Porchini Mushroom από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 31 times, 1 visits today)