Είτε είσαι Vegan είτε όχι, αυτό το Superfood bowl με TABASCO Green Pepper Sauce θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη healthy επιλογή σου! Ακολούθησε τα βήματα του σεφ Θεόδωρου Ελευθερίου για να δεις πως να το φτιάξεις!

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time15 minsTotal Time25 mins
ΥΛΙΚΑ
 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
  φλ. κινόα (άσπρο & μαύρο)
 1 κολοκυθάκι
 1 αβοκάντο
 3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
  κρεμμύδι κόκκινο
 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
 ½ λάιμ
 4 κ.σ. ελαιόλαδο
 ½ φλ. ρόκκα
 Tabasco Green Pepper Sauce
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα. Την κόβουμε σε μέτρια κυβάκια και την βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε.

2

Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 190 βαθμούς.

3

Έπειτα, κόβουμε το κολοκυθάκι σε φέτες 1 εκατοστού.

4

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κολοκυθάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καραμελωμένο χρώμα (περίπου 2-3 λεπτά).

5

Βάζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις το νερό μας βράσει, προσθέτουμε αλάτι, θυμάρι, το κινόα και βράζουμε για 8-9 λεπτά.

6

Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ξύσμα και χυμό από μισό λάιμ και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε.

7

Έπειτα, κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες.

8

Για να σερβίρουμε, προσθέτουμε στη μέση του μπόλ μας το κινόα και γύρω από αυτό τοποθετούμε τη γλυκοπατάτα, το κολοκυθάκι και τη σαλάτα ντομάτας, το αβοκάντο και τη ρόκα.

9

Τέλος, προσθέτουμε στο superfood bowl μας μερικές σταγόνες Tabasco Green Pepper Sauce.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
  φλ. κινόα (άσπρο & μαύρο)
 1 κολοκυθάκι
 1 αβοκάντο
 3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
  κρεμμύδι κόκκινο
 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
 ½ λάιμ
 4 κ.σ. ελαιόλαδο
 ½ φλ. ρόκκα
 Tabasco Green Pepper Sauce
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα. Την κόβουμε σε μέτρια κυβάκια και την βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε.

2

Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 190 βαθμούς.

3

Έπειτα, κόβουμε το κολοκυθάκι σε φέτες 1 εκατοστού.

4

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κολοκυθάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καραμελωμένο χρώμα (περίπου 2-3 λεπτά).

5

Βάζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις το νερό μας βράσει, προσθέτουμε αλάτι, θυμάρι, το κινόα και βράζουμε για 8-9 λεπτά.

6

Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ξύσμα και χυμό από μισό λάιμ και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε.

7

Έπειτα, κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες.

8

Για να σερβίρουμε, προσθέτουμε στη μέση του μπόλ μας το κινόα και γύρω από αυτό τοποθετούμε τη γλυκοπατάτα, το κολοκυθάκι και τη σαλάτα ντομάτας, το αβοκάντο και τη ρόκα.

9

Τέλος, προσθέτουμε στο superfood bowl μας μερικές σταγόνες Tabasco Green Pepper Sauce.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Vegan superfood bowl με Tabasco Green Pepper Sauce από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 16 times, 1 visits today)