Το μενού σήμερα μυρίζει…θάλασσα! Χταπόδι με GAEA αρωματισμένο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σκόρδου! Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Βράζουμε 4 λίτρα νερό σε μια κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε 3 κουταλιές αλάτι.
Βυθίζουμε το ένα χταπόδι στο ζεστό νερό ξεκινώντας από τα πλοκάμια. Το αφήνουμε μέσα στο νερό για περίπου 5 δευτερόλεπτα και μετά το σηκώνουμε πάνω από την κατσαρόλα. Επαναλαμβάνουμε τη βύθιση ακόμη δύο φορές. Με αυτή τη διαδικασία το χταπόδι μαλακώνει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για το δεύτερο χταπόδι.
Όταν και τα δύο χταπόδια έχουν βυθιστεί τρεις φορές, τα βάζουμε μαζί στο κοχλαστό αλατισμένο νερό. Καλύπτουμε με το καπάκι μερικώς την κατσαρόλα και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
Μαγειρεύουμε μέχρι τα χταπόδια να μαλακώσουν για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια, τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε το χταπόδι σε φέτες και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, το σκόρδο και 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Αφήνουμε το μαρινάρισμα σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.
Ingredients
Directions
Βράζουμε 4 λίτρα νερό σε μια κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε 3 κουταλιές αλάτι.
Βυθίζουμε το ένα χταπόδι στο ζεστό νερό ξεκινώντας από τα πλοκάμια. Το αφήνουμε μέσα στο νερό για περίπου 5 δευτερόλεπτα και μετά το σηκώνουμε πάνω από την κατσαρόλα. Επαναλαμβάνουμε τη βύθιση ακόμη δύο φορές. Με αυτή τη διαδικασία το χταπόδι μαλακώνει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για το δεύτερο χταπόδι.
Όταν και τα δύο χταπόδια έχουν βυθιστεί τρεις φορές, τα βάζουμε μαζί στο κοχλαστό αλατισμένο νερό. Καλύπτουμε με το καπάκι μερικώς την κατσαρόλα και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
Μαγειρεύουμε μέχρι τα χταπόδια να μαλακώσουν για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια, τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε το χταπόδι σε φέτες και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, το σκόρδο και 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Αφήνουμε το μαρινάρισμα σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.