CategoryDifficultyBeginner

Είσαι λάτρης των μανιταριών; 🍄 Αν ναι, αυτή η συνταγή είναι για σένα!
👉🏻 Ζουμερά μανιτάρια με καραμελωμένα κρεμμύδια και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο GAEA .

Yields3 Servings
Prep Time5 minsCook Time18 minsTotal Time23 mins
ΥΛΙΚΑ
 200 g μανιτάρια
  cup λάδι GAEA
 2 κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι
 2 shallots ή λευκό κρεμμύδι
 1 tbsp σχοινόπρασο
 αλάτι, πιπέρι
 ½ tsp ξύσμα λεμονιού
 1 σκελίδα σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Κόβουμε τα μανιτάρια μας σε χοντρές φέτες και το κρεμμύδι μας σε λεπτές φέτες

2

Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τη σκελίδα του σκόρδου και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

3

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τα κρεμμύδια μας να μαλακώσουν και να καραμελώσουν για 6-7 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε το σκόρδο.

4

Αφού τα κρεμμύδια μας καραμελώσουν, δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια μαζί με το φρέσκο θυμάρι.

5

Ψήνουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.

6

Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.

7

Γαρνίρουμε με σχοινόπρασο.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 200 g μανιτάρια
  cup λάδι GAEA
 2 κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι
 2 shallots ή λευκό κρεμμύδι
 1 tbsp σχοινόπρασο
 αλάτι, πιπέρι
 ½ tsp ξύσμα λεμονιού
 1 σκελίδα σκόρδο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Κόβουμε τα μανιτάρια μας σε χοντρές φέτες και το κρεμμύδι μας σε λεπτές φέτες

2

Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τη σκελίδα του σκόρδου και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

3

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τα κρεμμύδια μας να μαλακώσουν και να καραμελώσουν για 6-7 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε το σκόρδο.

4

Αφού τα κρεμμύδια μας καραμελώσουν, δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια μαζί με το φρέσκο θυμάρι.

5

Ψήνουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.

6

Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.

7

Γαρνίρουμε με σχοινόπρασο.

Ζουμερά μανιτάρια και καραμελωμένα κρεμμύδια, με λάδι GAEA από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 1 times, 1 visits today)