Κατηγορία, ΔυσκολίαBeginner

Ξεκίνησε δυναμικά την μέρα σου φτιάχνοντας ένα σούπερ γευστικό και θρεπτικό Ricotta open sandwich με αβοκάντο και μέλι Τζιβέρτι 🥑🍯😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σερβίρει2 Μερίδες
Προετοιμασία8 λεπτάΨήσιμο10 λεπτάΣυνολικός18 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
 2 φέτες ψωμί Country (sourdough)
 4 κ.σ. τυρί ricotta
 2 κ.γ. μέλι Τζιβέρτι
 1 αβοκάντο
 1 κ.γ. ρίγανη
 2 κ.γ. ελαιόλαδο GAEA
 ½ καρότο (κομμένο πολύ λεπτές φέτες με peeler)
 ½ αγγουράκι ( κομμένο πολύ λεπτές φέτες με peeler)
 10 cranberry παστά
 5 φύλλα δυόσμο
 1 ραπανάκι (κομμένο λεπτές φέτες)
 1 κ.γ. μαύρο σουσάμι
Dressing:
 5 κ.σ. ελαιόλαδο GAEA
 1 κ.γ. μουστάρδα
 2 κ.σ. μηλόξυδο
 1 κ.σ. μέλι τζιβέρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

2

Αφού ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το ψωμί, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να γίνει τραγανό.

3

Αφαιρούμε από το τηγάνι και απλώνουμε στην επιφάνεια το τυρί ricotta.

4

Ραντίζουμε με μέλι και από πάνω προσθέτουμε μισό αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες.

5

Σε μικρό μπολ προσθέτουμε το καρότο, το αγγουράκι, τα cranberries, το ραπανάκι και το dressing.

6

Για το dressing χτυπάμε με σύρμα όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

7

Τοποθετούμε στο sandwich μας τη σαλάτα και από πάνω το αβοκάντο.

8

Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο μαύρο σουσάμι και λίγα φύλλα δυόσμο.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 2 φέτες ψωμί Country (sourdough)
 4 κ.σ. τυρί ricotta
 2 κ.γ. μέλι Τζιβέρτι
 1 αβοκάντο
 1 κ.γ. ρίγανη
 2 κ.γ. ελαιόλαδο GAEA
 ½ καρότο (κομμένο πολύ λεπτές φέτες με peeler)
 ½ αγγουράκι ( κομμένο πολύ λεπτές φέτες με peeler)
 10 cranberry παστά
 5 φύλλα δυόσμο
 1 ραπανάκι (κομμένο λεπτές φέτες)
 1 κ.γ. μαύρο σουσάμι
Dressing:
 5 κ.σ. ελαιόλαδο GAEA
 1 κ.γ. μουστάρδα
 2 κ.σ. μηλόξυδο
 1 κ.σ. μέλι τζιβέρτι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

2

Αφού ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το ψωμί, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να γίνει τραγανό.

3

Αφαιρούμε από το τηγάνι και απλώνουμε στην επιφάνεια το τυρί ricotta.

4

Ραντίζουμε με μέλι και από πάνω προσθέτουμε μισό αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες.

5

Σε μικρό μπολ προσθέτουμε το καρότο, το αγγουράκι, τα cranberries, το ραπανάκι και το dressing.

6

Για το dressing χτυπάμε με σύρμα όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

7

Τοποθετούμε στο sandwich μας τη σαλάτα και από πάνω το αβοκάντο.

8

Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο μαύρο σουσάμι και λίγα φύλλα δυόσμο.

Ricotta Οpen Sandwich με μέλι Τζιβέρτι από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 982 times, 1 visits today)