CategoryDifficultyBeginner

Δεν έχεις αποφασίσει ακόμη τι θα περιέχει το μενού σου για απόψε; 🍴 Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου δείχνει πως να φτιάξεις το πιο λαχταριστό ριζότο με GAEA πάστα λιαστής ντομάτας εύκολα και γρήγορα! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields2 Servings
Prep Time10 minsCook Time25 minsTotal Time35 mins

ΥΛΙΚΑ
 1 GAEA πάστα λιαστής ντομάτας
 ¾ φλ. ρύζι Riso Gallo Arborio
 1 λίτρο νερό + κύβο ζωμό λαχανικών
 1 τυρί burrata
 ½ κρεμμύδι
 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι και 1 δάφνη
  φλ. λευκό κρασί
 20 φύλλα μαϊντανό
 1 κ.σ. βούτυρο
 ½ λεμόνι χυμό και ξύσμα
  φλ. παρμεζάνα
 1 σκελίδα σκόρδο
 100 γρ. ελαιόλαδο GAEA
 10 ντοματίνια
 Αλάτι
 Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ετοιμάζουμε το ζωμό μας βράζοντας νερό σε μια κατσαρόλα και ανακατεύοντας μέσα τον κύβο λαχανικών.

2

Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι προσθέτουμε 50 γρ. ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

3

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι μαζί με το φρέσκο θυμάρι και τη δάφνη.

4

Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την πάστα ντομάτας, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 2 λεπτά. Σβήνουμε με λευκό κρασί.

5

Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό αφήνοντας το ρύζι μας να το απορροφά.

6

Όταν το ρύζι μας φτάσει στο σωστό ψήσιμο, αφαιρούμε τη δάφνη, προσθέτουμε το βούτυρο, τη παρμεζάνα, το χυμό από λεμόνι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

7

Σερβίρουμε στην βάση του πιάτου το ριζότο, κόβουμε την burrata στη μέση και απλώνουμε κουταλιές από το κρεμώδες τυρί πάνω στο ριζότο. Έπειτα προσθέτουμε λίγες κουταλιές από την πάστα λιαστής ντομάτας.

8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 GAEA πάστα λιαστής ντομάτας
 ¾ φλ. ρύζι Riso Gallo Arborio
 1 λίτρο νερό + κύβο ζωμό λαχανικών
 1 τυρί burrata
 ½ κρεμμύδι
 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι και 1 δάφνη
  φλ. λευκό κρασί
 20 φύλλα μαϊντανό
 1 κ.σ. βούτυρο
 ½ λεμόνι χυμό και ξύσμα
  φλ. παρμεζάνα
 1 σκελίδα σκόρδο
 100 γρ. ελαιόλαδο GAEA
 10 ντοματίνια
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ετοιμάζουμε το ζωμό μας βράζοντας νερό σε μια κατσαρόλα και ανακατεύοντας μέσα τον κύβο λαχανικών.

2

Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι προσθέτουμε 50 γρ. ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

3

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι μαζί με το φρέσκο θυμάρι και τη δάφνη.

4

Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την πάστα ντομάτας, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 2 λεπτά. Σβήνουμε με λευκό κρασί.

5

Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό αφήνοντας το ρύζι μας να το απορροφά.

6

Όταν το ρύζι μας φτάσει στο σωστό ψήσιμο, αφαιρούμε τη δάφνη, προσθέτουμε το βούτυρο, τη παρμεζάνα, το χυμό από λεμόνι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

7

Σερβίρουμε στην βάση του πιάτου το ριζότο, κόβουμε την burrata στη μέση και απλώνουμε κουταλιές από το κρεμώδες τυρί πάνω στο ριζότο. Έπειτα προσθέτουμε λίγες κουταλιές από την πάστα λιαστής ντομάτας.

8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ριζότο με GAEA πάστα λιαστής ντομάτας από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 84 times, 1 visits today)