ΚατηγορίαΔυσκολίαIntermediate

Εσύ έχεις δοκιμάσει το νέο μαύρο ρύζι ολικής άλεσης Riso Gallo Venere; Αν όχι, αυτή η συνταγή που σου προτείνει ο σεφ Γιάννης Γιαγκουλής με γαρίδες και σχοινόπρασο, είναι η ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσεις 😉🍤 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σερβίρει1 Μερίδα
Προετοιμασία15 λεπτάΨήσιμο25 λεπτάΣυνολικός40 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
 150 γρ. Riso Gallo Venere
 6 γαρίδες καθαρισμένες και κομμένες
 Σχοινόπρασο
 Βασιλικό
 ½ πιπεριά φλωρίνης
 Χυμό από ½ λάιμ
 ½ κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
 50 ml κρασί λευκό
 Λίγο ελαιόλαδο GAEA
 60 γρ. βούτυρο ανάλατο
 Ξύσμα από ½ λάιμ
 Ξύσμα από ½ λεμόνι
 Αλάτι
 Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το ξύσμα από λάιμ και το ξύσμα από το λεμόνι και τα ανακατεύουμε. Κρατάμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

2

Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μόλις πάρει χρυσαφένιο χρώμα, προσθέτουμε και το ρύζι μας.

3

Έπειτα, μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και σβήνουμε με κρασί.

4

Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε σιγά σιγά νερό ή ζωμό και ανακατεύουμε συνεχόμενα. Μόλις μαλακώσει το ρύζι, ρίχνουμε τις γαρίδες και την πιπεριά.

5

Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε τα μυρωδικά, λίγο χυμό λάιμ και τέλος το βούτυρο.

6

Ανακατεύουμε, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 150 γρ. Riso Gallo Venere
 6 γαρίδες καθαρισμένες και κομμένες
 Σχοινόπρασο
 Βασιλικό
 ½ πιπεριά φλωρίνης
 Χυμό από ½ λάιμ
 ½ κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
 50 ml κρασί λευκό
 Λίγο ελαιόλαδο GAEA
 60 γρ. βούτυρο ανάλατο
 Ξύσμα από ½ λάιμ
 Ξύσμα από ½ λεμόνι
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το ξύσμα από λάιμ και το ξύσμα από το λεμόνι και τα ανακατεύουμε. Κρατάμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

2

Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μόλις πάρει χρυσαφένιο χρώμα, προσθέτουμε και το ρύζι μας.

3

Έπειτα, μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και σβήνουμε με κρασί.

4

Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε σιγά σιγά νερό ή ζωμό και ανακατεύουμε συνεχόμενα. Μόλις μαλακώσει το ρύζι, ρίχνουμε τις γαρίδες και την πιπεριά.

5

Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε τα μυρωδικά, λίγο χυμό λάιμ και τέλος το βούτυρο.

6

Ανακατεύουμε, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ριζότο με Riso Gallo Venere και γαρίδες από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλή
(Visited 336 times, 1 visits today)