CategoryDifficultyIntermediate

Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου φτιάχνει ένα άκρως γιορτινό πιάτο με ριζότο Riso Gallo, πάπια και σάλτσα Cranberry που ξεχειλίζει απόλαυση! 🎄😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields2 Servings
Prep Time15 minsCook Time25 minsTotal Time40 mins

ΥΛΙΚΑ
 1 φιλέτο πάπιας 250 γρ.
 3 φλ. ζωμό κοτόπουλου
  φλ. λευκό κρασί
 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
 ½ φλ. μέλι Τζιβέρτι
 ¼ φλ. βαλσάμικο
 ½ φλ. αποξηραμένα cranberries
 Αλάτι
 Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ξεκινάμε με το Riso Gallo. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

2

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

3

Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

4

Σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις το απορροφήσει προσθέτουμε λίγο - λίγο το ζωμό κοτόπουλου.

5

Μόλις το ρύζι μας είναι ψημένο (περίπου στα 20 λεπτά) αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη παρμεζάνα και τον μαϊντανό.

6

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

7

Χαράζουμε με μαχαίρι το δέρμα της πάπιας, αλατοπιπερώνουμε καλά και την βάζουμε στο τηγάνι με το δέρμα προς τα κάτω.

8

Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά.

9

Γυρνάμε την πάπια και ψήνουμε για ακόμη 2 λεπτά. Μεταφέρουμε το φιλέτο πάπιας σε πιάτο.

10

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το μέλι, το βαλσάμικο και τα cranberries. Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά.

11

Κόβουμε το φιλέτο της πάπιας σε φέτες και το βάζουμε προσεχτικά στην σάλτσα μαγειρεύοντας τα για ακόμη 2 λεπτά.

12

Σερβίρουμε το ριζότο στη μισή πλευρά του πιάτου και το φιλέτο ακριβώς δίπλα.

13

Περιχύνουμε τη σάλτσα cranberry.

14

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 φιλέτο πάπιας 250 γρ.
 3 φλ. ζωμό κοτόπουλου
  φλ. λευκό κρασί
 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
 ½ φλ. μέλι Τζιβέρτι
 ¼ φλ. βαλσάμικο
 ½ φλ. αποξηραμένα cranberries
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ξεκινάμε με το Riso Gallo. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

2

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

3

Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

4

Σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις το απορροφήσει προσθέτουμε λίγο - λίγο το ζωμό κοτόπουλου.

5

Μόλις το ρύζι μας είναι ψημένο (περίπου στα 20 λεπτά) αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη παρμεζάνα και τον μαϊντανό.

6

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

7

Χαράζουμε με μαχαίρι το δέρμα της πάπιας, αλατοπιπερώνουμε καλά και την βάζουμε στο τηγάνι με το δέρμα προς τα κάτω.

8

Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά.

9

Γυρνάμε την πάπια και ψήνουμε για ακόμη 2 λεπτά. Μεταφέρουμε το φιλέτο πάπιας σε πιάτο.

10

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το μέλι, το βαλσάμικο και τα cranberries. Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά.

11

Κόβουμε το φιλέτο της πάπιας σε φέτες και το βάζουμε προσεχτικά στην σάλτσα μαγειρεύοντας τα για ακόμη 2 λεπτά.

12

Σερβίρουμε το ριζότο στη μισή πλευρά του πιάτου και το φιλέτο ακριβώς δίπλα.

13

Περιχύνουμε τη σάλτσα cranberry.

14

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ριζότο Riso Gallo με πάπια και σάλτσα cranberry από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 360 times, 1 visits today)