ΚατηγορίαΔυσκολίαBeginner

Αν είσαι φάν του ριζότο κέρδισες! Αν πάλι όχι, με αυτή τη συνταγή θα γίνεις! 😉 Ριζότο με μανιτάρια και Riso Gallo Arborio! Δες πιο κάτω ολόκληρη τη συνταγή!

Σερβίρει4 Μερίδες
Προετοιμασία15 λεπτάΨήσιμο25 λεπτάΣυνολικός40 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
 200 γρ. Riso Gallo Arborio
 150 γρ. άγρια μανιτάρια
 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 1 ζωμό λαχανικών
 35 γρ. κατσικίσιο τυρί
 30 γρ. βούτυρο
 1 σκελίδα σκόρδο
 Ψιλοκομμένο μαϊντανό
 ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
 3 κ.σ. GAEA έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών. Τον αφήνουμε να λιώσει στο ζεστό νερό σε χαμηλή φωτιά.

2

Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο GAEA και σοτάρουμε τα μανιτάρια για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.

3

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το Riso Gallo Arborio. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για ακόμη 3-4 λεπτά.

4

Έπειτα, προσθέτουμε το λευκό κρασί και μόλις απορροφηθεί προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών.

5

Αφού το ριζότο απορροφήσει όλο το ζωμό προσθέτουμε ακόμη 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20-25 λεπτά. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών κάθε φορά που το ριζότο απορροφάει το υγρό του.

6

Όταν το ρύζι πάρει μια χυλώδη μορφή, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα μανιτάρια, το κατσικίσιο τυρί και το βούτυρο.

7

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το ριζότο να βράσει για 2 λεπτά.

8

Τέλος, το αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 200 γρ. Riso Gallo Arborio
 150 γρ. άγρια μανιτάρια
 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 1 ζωμό λαχανικών
 35 γρ. κατσικίσιο τυρί
 30 γρ. βούτυρο
 1 σκελίδα σκόρδο
 Ψιλοκομμένο μαϊντανό
 ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
 3 κ.σ. GAEA έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών. Τον αφήνουμε να λιώσει στο ζεστό νερό σε χαμηλή φωτιά.

2

Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο GAEA και σοτάρουμε τα μανιτάρια για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.

3

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το Riso Gallo Arborio. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για ακόμη 3-4 λεπτά.

4

Έπειτα, προσθέτουμε το λευκό κρασί και μόλις απορροφηθεί προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών.

5

Αφού το ριζότο απορροφήσει όλο το ζωμό προσθέτουμε ακόμη 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20-25 λεπτά. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών κάθε φορά που το ριζότο απορροφάει το υγρό του.

6

Όταν το ρύζι πάρει μια χυλώδη μορφή, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα μανιτάρια, το κατσικίσιο τυρί και το βούτυρο.

7

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το ριζότο να βράσει για 2 λεπτά.

8

Τέλος, το αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ριζότο Μανιταριών με Riso Gallo Arborio
(Visited 125 times, 1 visits today)