CategoryDifficultyBeginner

Η Ιταλία… στο πιάτο σου! Αυτή η συνταγή ριζότο με Riso Gallo Arborio και κατσικίσιο τυρί θα σε κάνει να πεις La Vie Est Belle! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή! Buon Appetito!

Yields4 Servings
Prep Time5 minsCook Time30 minsTotal Time35 mins

ΥΛΙΚΑ
 2 κ.σ. βούτυρο μη αλατισμένο
 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1 κ.γ. αλάτι
 1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
 1 ½ φλ. Riso Gallo Arborio
 1 κ.σ. λευκό κρασί
 ½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
 ¼ φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
 ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
 Φρέσκο αλεσμένο μαύρο πιπέρι
 1 φλ. κατσικίσιο τυρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ο αφρός υποχωρήσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αλάτι.

2

Μαγειρεύουμε μέχρι το κρεμύδι να μαλακώσει, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το θυμάρι μαζί με το ρύζι και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.

3

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λευκό κρασί στην ίδια κατσαρόλα και ανακατεύουμε περιστασιακά, μέχρι να εξατμιστεί το υγρό.

4

Μαγειρεύουμε μέχρι το ρύζι να αποκτήσει κρεμώδη υφή, για περίπου 20-25 λεπτά.

5

Ρίχνουμε μέσα στο ρύζι την παρμεζάνα, το μισό μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο.

6

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό και το κατσικίσιο τυρί.

7

Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 2 κ.σ. βούτυρο μη αλατισμένο
 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1 κ.γ. αλάτι
 1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
 1 ½ φλ. Riso Gallo Arborio
 1 κ.σ. λευκό κρασί
 ½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
 ¼ φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
 ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
 Φρέσκο αλεσμένο μαύρο πιπέρι
 1 φλ. κατσικίσιο τυρί

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ο αφρός υποχωρήσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αλάτι.

2

Μαγειρεύουμε μέχρι το κρεμύδι να μαλακώσει, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το θυμάρι μαζί με το ρύζι και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.

3

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λευκό κρασί στην ίδια κατσαρόλα και ανακατεύουμε περιστασιακά, μέχρι να εξατμιστεί το υγρό.

4

Μαγειρεύουμε μέχρι το ρύζι να αποκτήσει κρεμώδη υφή, για περίπου 20-25 λεπτά.

5

Ρίχνουμε μέσα στο ρύζι την παρμεζάνα, το μισό μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο.

6

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό και το κατσικίσιο τυρί.

7

Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε!

Ριζότο με Riso Gallo Arborio και κατσικίσιο τυρί
(Visited 195 times, 1 visits today)