CategoryDifficultyBeginner

Το μενού της ημέρας σου γράφει σολομός; Spice things up με TABASCO® Sriracha Sauce 😉🌶 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields2 Servings
Prep Time7 minsCook Time10 minsTotal Time17 mins

ΥΛΙΚΑ
 1 κ.σ. Tabasco Sriracha Sauce
 2 φιλέτα σολομού
 2 κ.σ. ελαιόλαδο Ελιοχώρι
 1 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 1 κ.γ. άσπρο σουσάμι
 1 κ.σ. ξύδι ρυζιού
 2 κ.σ. νερό
  κόκκινο λάχανο (κραμπί)
  φρέσκο κρεμμύδι
  δέσμης κόλιανδρος
 1 κ.γ. βούτυρο ανάλατο
 Αλάτι
 Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μέτριο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και βάζουμε σε δυνατή φωτιά.

2

Μόλις ζεσταθεί καλά το τηγάνι μας, προσθέτουμε τα φιλέτα με το δέρμα προς τα κάτω και πιέζουμε για λίγα δευτερόλεπτα.

3

Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά και αλατοπιπερώνουμε σε κάθε γύρισμα.

4

Τελειώνουμε το ψήσιμο μέσα σε ταψάκι, σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για 4 λεπτά.

5

Έπειτα, σε μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε το Τabasco, το μέλι, το ξύδι, το νερό και βάζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα.

6

Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε λεπτές φέτες και τον κόλιανδρο στα τρία.

7

Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ψήνουμε τα λαχανικά μας για 3-4 λεπτά. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε τη φωτιά.

8

Στην βάση του πιάτου προσθέτουμε τα λαχανικά, από πάνω τα φιλέτα και τα περιχύνουμε με την σάλτσα μας. Γαρνίρουμε με φύλλα κόλιανδρου.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 κ.σ. Tabasco Sriracha Sauce
 2 φιλέτα σολομού
 2 κ.σ. ελαιόλαδο Ελιοχώρι
 1 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 1 κ.γ. άσπρο σουσάμι
 1 κ.σ. ξύδι ρυζιού
 2 κ.σ. νερό
  κόκκινο λάχανο (κραμπί)
  φρέσκο κρεμμύδι
  δέσμης κόλιανδρος
 1 κ.γ. βούτυρο ανάλατο
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μέτριο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και βάζουμε σε δυνατή φωτιά.

2

Μόλις ζεσταθεί καλά το τηγάνι μας, προσθέτουμε τα φιλέτα με το δέρμα προς τα κάτω και πιέζουμε για λίγα δευτερόλεπτα.

3

Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά και αλατοπιπερώνουμε σε κάθε γύρισμα.

4

Τελειώνουμε το ψήσιμο μέσα σε ταψάκι, σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για 4 λεπτά.

5

Έπειτα, σε μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε το Τabasco, το μέλι, το ξύδι, το νερό και βάζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα.

6

Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε λεπτές φέτες και τον κόλιανδρο στα τρία.

7

Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ψήνουμε τα λαχανικά μας για 3-4 λεπτά. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε τη φωτιά.

8

Στην βάση του πιάτου προσθέτουμε τα λαχανικά, από πάνω τα φιλέτα και τα περιχύνουμε με την σάλτσα μας. Γαρνίρουμε με φύλλα κόλιανδρου.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ψητός σολομός με TABASCO® Sriracha Sauce και μέλι Τζιβέρτι από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 62 times, 1 visits today)